Свиленски: Равни ли сме с Борисов - той в служебната Тойота, аз - вървя по улиците и правя кампания

OFFNews 28 май 2019 в 09:30 6830 1

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Победата за БСП означаваше спечелване на един глас повече на изборите - това не се случи и затова вчера Корнелия Нинова заяви волята си за явяване на нов избор за нов кредит на доверие.

Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на БСП и зам.-председател на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски по бТВ. По думите му БСП е мобилизирана, защото е получила над 460 хиляди гласа на изборите - въпреки ниската избирателна активност, ядрото на партията е гласувало.

"Изпълнителното бюро ще предложи на Националния съвет във всяка една общинска и областна организация да се направи анализ на изборите и всяка една организация ще прецени дали има нужда от смяна на ръководството си. Ако хората, които членуват там, решат, че ръководството не си е свършило работата, тогава ще го сменят. Има места, където БСП печели - Плевен, Видин, Ямбол", коментира още Свиленски. Относно предстоящия избор на председател на партията, който за първи път ще бъде пряк, от всички членове на партията, Свиленски коментира, че всеки един член на БСП ще може да избере най-правилния кандидат.

Свиленски обърна внимание, че на тези избори е имало хора, които са били принудени и заплашвани да отидат да гласуват, а също е имало и купен вот, който, по думите му, не е бил незначителен. "Имаше секции с 85 % активност, от тях - 95 за една партия. Това ще излезе при секторния анализ", коментира той.

"БСП беше подложена на натиск от всички страни. Имаше медийни спекулации, да не говорим каква информация се разпространяваше за нашите кандидати в интернет сайтовете. Премиерът ви обясняваше, че не е председател на предизборния щаб, а анализаторите констатират, че след намесата му в кампанията, ГЕРБ е спечелила. Пуснах 3 жалби до ЦИК за това, че председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ използва служебното си положение, за да води предизборна кампания. Ние равностойни ли сме с него? Той - в служебната "Тойота" и аз - който вървя по улиците и правя кампания. Те употребиха държавата, употребиха администрацията - и общинска, и държавна. Употребиха всички нас и медиите. Тази битка за справедливост и промяна на модела е трудна и ще отнеме много време", категоричен бе Свиленски.

По повод връщането на БСП в парламента, той коментира: "Предложението на Изпълнителното бюро е БСП да се върне в парламента с ясна цел - внасяне на пакет от законодателни промени в съдебната система. Предложението ще бъде предложено на Националния съвет на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

28.05 2019 в 10:02

ЕВРОизбори 2014-та със Станишев начело..
424 037 гласа, 18,93%, 4 мандата.. Станишев - евродупетат избра да бъде... ПЕС да води..

ЕВРОизбори 2019-та - засега - 24,24%, 5 мандата.. Станишко пак евродепутат..

Междувременно - ПЕС губи 34 евродепутата в ЕП.. Кой ли му е председател втори мандат?