Свиленски: БСП издигна Румен Радев и го избра за президент

OFFNews 04 март 2021 в 09:48 1717 0

БСП издигна президента Румен Радев и БСП го избра. След като БСП спечели парламентарните избори, ще обяви своята кандидатпрезидентска двойка. 

Това заяви председателят на предизборния щаб на партията Георги Свиленски по бТВ. Той подчерта, че "това не означава, че БСП е недоволна от дейността на Радев и Илиана Йотова". Кои ще бъдат кандидатите за президент и вицепрезидент, ще решат българските социалисти, а не Корнелия Нинова, категоричен бе Свиленски. 

Листите на БСП за парламентарните избори са избрани от Националния съвет, а не от Нинова. Обвиненията в авторитаризъм към нея са безпочвени, каза още той. 

Знаковите лица, които напуснаха БСП, го направиха, „защото останаха недоволни от решението на Конгреса. Тези хора не попаднаха в Националния съвет и се разсърдиха. Тогава партията стана много лоша и авторитарна, докато бяха в НС, не беше", допълни Свиленски. 

Целта, която преследва БСП на предстоящите избори, е да стане първа политическа сила и да не допусне ново управление на ГЕРБ, категоричен бе председателят на предизборния щаб на партията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови