Стуци Ламборгинито се размина с назначение в МО

Юлиан Христов Последна промяна на 04 юни 2015 в 17:04 6528 2

Стуци Ламборгинито се размина с назначение в МО

Стоян Стоянов, по-известен като Стуци Лаброгинито, вероятно няма да бъде назначен в Изпълнителна агенция "Военни клубове и военнопочивно дело".

Военният министър Николай Ненчев не е дал подкрепата си за тази кандидатура. Пред журналисти той обясни, че вероятно назначението, което се подписва от директора на агенцията, няма да се случи. 

На въпрос - ще бъде ли назначен, Ненчев отговори: "Мисля не. Получих действително такова предложение, но не мисля, че ще бъде назначен". 

Министърът не уточни дали е подкрепил кандидатурата на Стоянов. По информация на OFFNews от близо месец Стуци има издаден допуск за класифицирана информация, което означава, че назначението му е било сигурно. 

Миналата седмица стана ясно, че Стоянов е предложен за поста от депутати от Патриотичния фронт. Той беше кандидат за кмет на София през 2011 година, издигнат от партия „Нова сила“. На парламентарните избори през 2014 година пък беше в листата на Патриотичния фронт в Кърджали.

Дълги години бившият полковник от армията бе начело на агенция "Военни клубове и информация", която стопанисва военните клубове в страната, резиденция "Лозенец" и военните медии. Бившият военен министър Николай Цонев обаче закри агенцията му, а Стоянов стана зам.-директор на социалните дейности на военните. Неофициално се твърди, че двамата са в остър конфликт, което довело до свалянето на Стоянов от поста. При първото правителство на ГЕРБ Стоянов подаде оставка, след като новия военен министър Николай Младенов раздуха случая с т.нар. розови БМВ-та, които били купени по времето на Стоянов.

След назначени проверки Стуци излезе чист. 

Той стана популярен и с това, че е единственият държавен служител, който е горд собственик на Lamborghini Countach.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.06 2015 в 20:15

...ако се съде по физиономията, и тоя май има произход от района на Сирищник...

04.06 2015 в 18:19

Този измамник е откраднал милиони докато 20 години беше шеф на "Военни клубове и информация". Военното НДК - негово дело, розовите БМВ-та, дори колите на Народното събрание се ремонтираха в "не негов" частен сервиз.
Патриотичният фронт трябва да се оттърси от такива боклуци, ако иска да е поне малко "патриотичен"
Ако този човек бъде назначен отново, то правителството няма да бори корупцията, а ще я развива!