Стойнев: Разчитаме българите да покажат червен картон на ГЕРБ на местния вот

OFFNews 28 юли 2019 в 12:32 2977 2

На местните избори българските граждани ще покажат червен картон на управляващите, каза Драгомир Стойнев по БНР, цитиран от пресцентъра на БСП. 

Тези 40 000 души, които бяха вчера на Бузлуджа показват, че БСП има желание да се бори и да отстоява социалните ценности. На събора вчера дадохме и старт на нашата кампания за местните избори, които са изключително важни, каза Стойнев. 

Той добави, че левицата има готова програма за местните избори и знае как да постигне своите приоритети. Стойнев допълни, че хората трябва да изберат - дали ще дадат своя глас за БСП,
която знае как и иска да развива страната, или за партия, която иска да санира един блок и да открадне половината пари.

"Ако местните избори бъдат успешни за БСП, съвсем нормално е след това да има предсрочни парламентарни избори, защото виждаме, че управляващата коалиция се клати", категоричен бе Стойнев. Той каза още, че левицата ще подпомага българските граждани, а и местната власт, със своите предложения за промени в законите, свързани с: данъците върху доходите на
физическите лица, социалните помощи за деца, преизчисляването на пенсиите, намаляването на ДДС, административнотериториалното устройство на страната и много други. 

"ГЕРБ започнаха доста отдалеч да предприемат нужните мерки, за да саботират тези избори. Първо със субсидията от 1 лев, за да бъде опозицията финансово омаломощена и да няма финансов ресурс, който й е необходим, за да финансира кампанията", каза още Драгомир Стойнев. Той заяви, че затова оттук нататък българските граждани трябва да знаят, че всички партии, освен
БСП, няма да служат на тях, а на интересите на олигарсите и тези, които ги финансират.

"Отмени се и машинното гласуване, ще продължим да гледаме надрасканите протоколи и чувалите с бюлетини, които се местят от едно място на друго", коментира социалистът.

Драгомир Стойнев добави, че ГЕРБ са дали старт на една нерегламентирана предизборна кампания и затова БСП търси подкрепа от българските граждани и всеки един, който не желае да продължава да живее в държава, в която има непрекъснати кризи. "Разчитаме на това, че след цялата апатия, на местните избори българските граждани ще покажат червен картон на управляващите", заяви Драгомир Стойнев. 

"Търсенето на криза в БСП е старо занимание. В момента партията е в добра кондиция. В левицата има стабилност и това се показва от много фактори, включително и от резултатите от изборите", коментира Драгомир Стойнев. Той уточни, че БСП има ръст на броя на народните представители, както и на евродепутатите. "Надявам се да имаме и сериозен ръст на кметовете и общинските съветници", каза още Стойнев. Народният представител обясни, че партията минава през един нормален процес на промяна и излизане от прехода.

"Новият стил на управление на БСП се показва и от това, че даваме свобода на местните структури да преценят най-оптималната формула за сътрудничество с други организации за спечелването на изборите, но не и с ГЕРБ", каза още Стойнев.

Във връзка с концесията на летище "София" Драгомир Стойнев заяви, че начинът по който е определена фирмата концесионер, е странен. "Бе ни обяснено, че тя има много голям опит, а се оказа, че няма абсолютно никакъв. За пореден път страната ни ще има лош имидж в чужбина заради вероятно нагласен търг", заяви той. Стойнев обясни, че БСП се противопоставя на
концесионирането на стратегически предприятия - каквото е столичното летище, защото то е печелившо. "То може да бъде управлявано още по-добре, ако се приеме идеята на БСП такива предприятия да се управляват на пазарен принцип и печалбата им да остава в България", заключи социалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

2

anton02411724

28.07 2019 в 17:12

Г-н Стойнев,
Все имате програма, все имате кадри, но аз виждам, че нищо нямате като за пред хората. Справка близкото минало...
Не пускате Г-жа Мая Манолова да бъде надпартийна кандидатура, каквата нагласа струва ми се тя има не отскоро. Оставете я сама да решава. Не ви симпатизирам, но мисля, че бих дал гласа си за г-жа Манолова ако кандидатства за кмет на София. По- добър омбудсман до сега не сме имали....
И още, след като имате ваша телевизия, защо облъчвате хората денонощно с призиви от радио и ТВ студиа. Просто е. Само трябва да погледнете календара и да видите коя дата сме.

3700

1

опетков

28.07 2019 в 15:32

Поредният жалък смешник на разбитата, одъртяла и изнемощяла червена кохорта.