Стефан Тафров: Ще работя България да е на масата с решенията, а не в менюто

Демократична България ще се яви заедно и на местния вот, обяви дипломатът

OFFNews Последна промяна на 23 април 2019 в 08:42 3258 0

Снимка БНТ

Всеки от кандидатите в общата листа на "Демократична България" работи за преференции. 

Това заяви дипломатът Стефан Тафров, втори в листата на "Да, България", "Демократи за силна България" и "Зелено движение" за европейските избори, по БНТ. Между различните партии в обединението има добър диалог, подчерта Тафров. 

"Аз съм член на Управленската алтернатива на Демократична България, което е нещо като "правителство в сянка". Там отговарям за външните работи. Мога да ви кажа, че ежеседмичните заседания на тази Управленска алтернатива са едни от най-приятните моменти за мен в седмицата, защото на тях не просто взимаме отношение към случващото се в страната, а изготвяме политики и предлагаме истинска управленска алтернатива на партиите на статуквото - БСП, ГЕРБ, ДПС." Тези три партии Тафров посочи като конкурент на "Демократична България".

"В дипломацията е важно една страна да бъде около масата, на която се взимат решенията. Ако не е около масата, е в менюто. Моята задача в Европейския парламент ще е България да не бъде в менюто", така обобщи приоритетите си Тафров и допълни, че липсата на доверие към страната ни е основен проблем в тази връзка. 

Вторият в листата на "Демократична България" след Радан Кънев заяви готовност да работи заедно с другите евродепутати по важни въпроси за България.

Стефан Тафров обяви, че "Демократична България" ще се яви заедно и на местните избори през есента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови