Стефан Янев: Третият мандат няма да е под наем от ГЕРБ, ако е при нас

OFFNews 29 ноември 2022 в 08:26 2053 1

Стефан Янев

Снимка БГНЕС/архив

Коалиция без споразумение, подкрепено от всички, не е възможна, каза Стефан Янев

Ако отсега търсим варианти как някой дава на концесия или под наем третия мандат, това обезсмисля цялото усилие за правене на правителство.

Това заяви председателят на „Български възход” Стефан Янев по Нова тв, като коментира как ще избегне риска, ако му бъде връчен третия мандат, той да не изглежда като мандат под наем от ГЕРБ - партията да е формален носител на властта. Янев беше категоричен, че с дела ще покаже, че това реално не е така.

Коалиция без споразумение, подкрепено от всички, не е възможна, подчерта лидерът на "Български възход". Той уточни, че не изключва подкрепа от никого. 

Вярвам, че такъв тип конструкция не може да се случи без коалиционно споразумение, което е споделено между всички партии, които го подкрепят, каза още Янев. 

Според него идеалният вариант за кабинет е правителство с всички парламентарно представени партии. „Това е коалиция 200 плюс депутати. Не говорим за партиите анблок, а да кажем с някои от партиите – частична подкрепа. Това е въпрос на технология, разговори и възможности. Песимистичният вариант е 160 плюс депутати. Тоест три партии няма да бъдат достатъчни. Вероятно четири партии, които подкрепят този тип коалиционно споразумение. Евентуално мнозинство, което да излъчи правителство”, обясни Янев. 

Необходимо ни е обединение и трябва да излезем от омагьосания кръг през последните две години, в които България скача от криза в криза, подчерта Янев.

Междувремено зам.-председателят на "Български възход" Виолета Комитова заяви пред bTV, че най-добре е да се търсят възможности за съставяне на правителство и с първия мандат.

По думите ѝ не се знае дали това ще е точно правителство на ГЕРБ, защото не е ясно каква конструкция ще предложат те. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

29.11 2022 в 10:19

Тоя смешник вчера се среща/прегръща с брадавичестата свиня пРезидентин Радев, а с него имаше една комична бабуля и едно младолико клепоухо недоразумение, комична карррртинка...
 
X

Да помогнем на украинските деца!