Стефан Янев се оплака, че измамници предлагат депутатски места срещу пари

OFFNews 04 август 2022 в 12:03 3847 0

Стефан Янев на учредяването на

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Стефан Янев на учредяването на "Български възход"

Лидерът на "Български възход" и бивш служебен премиер Стефан Янев предупреди, че измамници се представят за членове на партията му, привличат хора и им обещават депутатски места срещу пари.

"В различни части на страната определени лица, които се представят за свързани с "Български възход", твърдят, че са упълномощени от мен, водят разговори и привличат хора, които да участват във формирането на партийните листи с кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори. Обезпокояващо е, че в някои от случаите са поставяни определени условия, в това число и финансови", написа Янев в писмо до медиите.

Той определи тези действия като "недостойни, нечисти и провокативни" и заяви, че те целят да дискредитират "Български възход". Стефан Янев заяви, че той и ръководството на партията му няма да допуснат подобна практика: "У нас има достатъчно партии, които "търгуват" и удовлетворяват всякакви вътрешни и външни интереси. Ние няма да бъдем такава партия."

По тази причина "Български възход" ще издаде вътрешна заповед, с която само осем души ще бъдат оторизирани да изграждат партийните структури в страната, обяви Стефан Янев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!