Стефан Янев: Недопустимо е в една демокрация политическа сила да отказва да говори

Мая Младенова 14 юли 2021 в 10:31 8586 0

Стефан Янев

Имахме един спокоен изборен ден, с минимални нарушения. Резултатите са автентични и отразяват вота на избирателите, заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на днешното заседание на правителството.

Той благодари специално на МВР за спиране на опитите за компрометиране и манипулиране на изборния резултат.

Като притеснителна той определи ниската избирателна активност.

Ако политическите сили бяха вложили повече в дебати, а не в критики срещу служебния кабинет, може би повече хора щяха да отидат да гласуват, каза служебният премиер.

Недопустимо е в една демокрация политическа сила да отказва да говори със своите избиратели. Това е признак не само на липса на политическа култура, но и на тотално неразбиране на политиката като процес. Недопустимо е да отказваш и отричаш политическо взаимодействие, да пренебрегваш базови принципи. Политиката е за политици, коментира още Янев.

Той добави, че в този ред на мисли гражданското образование трябва да стане фундамент в образователната ни система, защото избирателите са показали, че търсят промяна.

Янев призова гражданите да следят внимателно политическия процес и да изискват много - ежедневно. Да не се притесняват да бъдат политически активни и да търсят правата си по демократичен път.

Премиерът очерта какви трябва да са политическите приоритети на бъдещите управляващи: стабилна и предвидима среда за бизнеса; нов модел на политическа комуникация; преминаване през трудния икономически период; модернизация на икономиката; овладяване на демографската криза; условия за завръщане на българи от чужбина; развитие на регионите чрез финансова децентрализация и изравняване на стандарта на живот; борба с корупцията; реална съдебна реформа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !