Стефан Янев не е преговарял с ВМРО за изборна коалиция

OFFNews 10 август 2022 в 19:05 1802 1

Янев

Снимка МО

Стефан Янев

Партия "Български възход" не е водила преговори с ВМРО за общо явяване на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври, обяви лидерът й и бивш служебен премиер Стефан Янев пред бТВ.

Имало е разговори с други формации по различни теми, но Янев не уточни дали сред тях е общо явяване на вота в коалиция.

Идеята за създаване на "обединение на българофилите" бе предложена от ВМРО, като се спрягаха КОД на Петър Москов и НФСБ.

Днес Москов категорично отрече и обяви, че КОД отива самостоятелно на изборите.

"Убеден съм, че единствената смислена предизборна коалиция е широко дясно обединение. Това беше и призивът на КОД към всички, които наричат себе си десни. Отговорите на тези “десни” ги чухме всички. От безумното - “За нас е важна коалицията с БСП (дори предизборна такава)” от ПП и ДБ, до арогантното -“ Нашата партия е голяма и си е самодостатъчна” на ГЕРБ. След неуспеха на усилието за такава силна дясна коалиция считам, че всякакви други половинчати ситуационни съюзи са отстъпление от смисъла", заявява Москов.

НФСБ все още не са казали какво мислят по въпроса и дали биха подновили съюза с бившите си партньори.

Според Стефан Янев коалиционната култура на българските политически сили трябва да се развива. Взаимодействието между партиите е изключително важно, защото само така могат да докажат на избирателите си, че търсят начин за решаване на проблемите на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки