Статусът на Стефан Янев ''Защо тръбата е цяла'' беше хакерска атака, твърди Софиянски

Не мога да кажа, че г-н Янев е ляв, споделяме еднакви ценности, заяви учредителят на "Съюз на свободните демократи"

Ружа Райчева 05 септември 2022 в 10:22 14882 4

Стефан Софиянски на тържественото честване на 70- годишнината на президента Петър Стоянов в резиденция

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Стефан Софиянски на тържественото честване на 70- годишнината на президента Петър Стоянов в резиденция "Бояна"

Доколкото разбрах, не го е казал той. Консултирахме се и се смята, че това е, как да го наречем, хакерска атака. Помислете си колко е нелогично, за да го каже сериозен човек като господин Янев. Все пак той два мандата беше успешен служебен премиер.

Това заяви пред Nova новият коалиционен партньор на лидера на "Български възход" Стефан Янев и учредител на "Съюз на свободните демократи" Стефан Софиянски по повод енигматичния статус на Янев във Фейсбук, който остана без обяснение.

Преди месец новосформираната коалиция между Янев и Софиянски учуди българските избиратели. Две седмици по-късно лидерът на "Български възход" публикува странен текст на официалната си страница в социалната мрежа: "Братя и сестри българи, не разбирате ли, че ви заблуждават? Защо тръбата е цяла? Защо газът тече? Колко месеца са нужни умно-красивите, хората със сърце във Вашингтон и в „състояние на война“ с Русия, да спрат газа?", написа тогава Янев.

Не било хакерска атака. Янев призна, че "Защо тръбата тече" е негов статус

Вчера бившият кмет на София обяви, че след два сериозни разговора със Стефан Янев, е установил, че освен еднакви имена, двамата споделят и еднакви ценности. По думите на Софиянски и двамата са били в една и съща тежка ситуация, ангажирани с управлението на държавата.

"Не мога да кажа, че е ляв – напротив. Базата, която ни събира е един консерватизъм, най-вече български консерватизъм, по отношение на добрите години, които България е имала", каза Стефан Софиянски. 

Според него България се нуждае от нова Конституция и нова обществена организация. По отношение на "Газпром" Софиянски заяви:

"Ние не сме по-глупави от германците, след като германците работят и плащат в рубли. Видяхте, че пробвахме друг алтернативен източник. Мен не ме притесняват едни преговори. За мен хаосът в енергетиката е проблемът. Германия продължи отношенията си с "Газпром". Трябва да видим някакъв начин да осигурим зимата на българите."

Бившият столичен кмет каза, че за разлика от другите политици, той не разглежда газа като политически проблем, а като икономически. Стефан Софиянски е на мнение, че България трябва да се върне на масата за преговори с "Газпром", което не изключва преговори за други пътища на доставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1200

4

путин хуйло

05.09 2022 в 12:00

"еднаквите ценности" на софиянски и янев са перите на черепа!

8053

3

DARTH VADER

05.09 2022 в 11:30

СОФИЯНСКИ СИ ИМА ОТ ВСИЧКО,ПО МНОГО...ПОДОЗИРАМ,ЧЕ УЧАСТВА ЗА СМЕТКА(НЕ ОТ ИМЕТО) НА ЧЕРЕПА...

НАЛИ СА СЕМЕЙСТВО...ФАМИЛИЯ ТАКА ДА СЕ КАЖЕ;)

ТРЯБВА ДА СИ ПОМАГАТ В НУЖДА
И ДЕЛАТА СРЕЩУ КОЛЕКЦИОНЕРА НА АНТИКИ ДА БЪДАТ ЛЕКА ПОЛЕКА ПРЕКРАТЕНИ

3190

2

Гроздан

05.09 2022 в 11:03

Той труп, ама лаком. Все ще изпадне някоя мършичка за дооглозгване.

-1655

1

ob1

05.09 2022 в 10:33

Тоз пък изпод кой камък изпълзя?!? Политическо зомби, отказващо да разбере, че е труп.