Стартира подписка за сваляне на имунитета на Сидеров

OFFNews 11 октомври 2015 в 14:18 13663 26

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Петиция искане за свалянето на депутатския имунитет на Волен Сидеров стартира в мрежата.

За по-малко от 24 часа подписката е събрала над 1000 подписа.

"Крайно време е да се спрат бандитските своеволия на Сидеров! Крайно време е той да бъде подведен под съдебна отговорност, крайно време е той да получи съответните присъди според Наказателния кодекс на Република България", категорични са авторите на петицията.

Според тях е крайно време "такива личности да спрат да се подиграват с държавните институции и с българските данъкоплатци". "Крайно време е прокуратурата в лицето на Цацаров да си свърши работата! Политическа класа от пияни и агресивни бандити е срам и обида за българската нация! Свалете имунитета на Волен Сидеров", настояват те.

Повод за искането стана среднощен скандал в петък срещу събота, когато Сидеров нападна собствениците на магазин за цигари и алкохол в центъра на София, с мотива, че продават контрабандни цигари и наркотици. Последва проверка на Икономическа полиция, която установи, че контрабандна и забранена стока в магазинчето няма. От прокуратурата обявиха, че ще поискат снемане на имунитета на лидера на „Атака” Волен Сидеров и депутата Десислав Чуколов, който активно участва в скандала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!