Станислав Владимиров представи 20 приоритета за ускорено развитие на Перник

OFFNews 22 октомври 2019 в 11:48 2904 0

Кандидатът за кмет на община Перник Станислав Владимиров представи 20 от приоритетите си за ускорено развитие на Перник. 

Нови зони за развитие на бизнес, електронна община директно в телефона и компютъра на всеки перничанин, контрол върху замърсителите на въздуха и водата, редовно миене на улици и тротоари, поддръжка на зелените площи- са част от ангажиментите, заложени в нея.

Сред тях са още - нов екологичен градски транспорт и бърза връзка до София и околните населени места заради хилядите работещи перничани в столицата. Кандидатът за кмет, издигнат от БСП, залага и на социална демографска политика - безплатни детски ясли, подпомагане на общинските училища и детски градини за закупуване на консумативи, за да не се налага родителите да доплащат допълнително.

Владимиров ще работи и за подпомагане на общинските лечебни заведения и отваряне на денонощна аптека, защото в цялата пернишка област няма нито една, както и за надграждане и подобряване на социалните услуги в общината чрез подпомагане на млади таланти, млади работещи семейства, социален патронаж с нови услуги, подпомагащи нуждаещи се и възрастни хора. За подмяна на тротоарните настилки, пригодени за всички, обновяване на фасадите на сградите, изграждане на воден цикъл, осветление до всяка точка на общината се ангажира още Владимиров. Кандидатът за кмет с №56 ще работи за развитие на района на река Струма като пространство за разходка и отдих чрез изграждане на алеи, барбекюта и заведения около реката.

Ако перничани го изберат за своя кмет, Станислав Владимиров ще направи всичко възможно да им подари закрит плувен басейн, ледена пързалка, скейт парк, а спортът в Перник, както и досега, има пълната му подкрепа. Емблемата на Перник - Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" да се превърне в целогодишен туристически продукт и да изгради Сурвакарско село иска Станислав Владимиров. Той има идея да обогати културния календар в Перник с нов музикален фестивал.

20-те приоритета на Станислав Владимиров за ускорено развитие на Перник

1. Електронна община директно в твоите телефон и компютър.
2. Нови зони за развитие на бизнес.
3. Контрол върху замърсителите на въздуха и водата.
4. Редовно миене на улици и тротоари, поддръжка на зелените площи.
5. Нов екологичен градски транспорт и бърза връзка до София и околните населени места.
6. Социална демографска политика: безплатни детски ясли, подпомагане на общинските училища и детски градини за закупуване на консумативи, за да не се налага родителите да доплащат допълнително.
7. Подпомагане на общинските лечебни заведения и отваряне на денонощна аптека.
8. Надграждане и подобряване на социалните услуги в общината - подпомагане на млади таланти, млади работещи семейства, социален патронаж с нови услуги, подпомагащи нуждаещи се и възрастни хора.
9. Подмяна на тротоарните настилки, пригодени за всички и поетапно изграждане на велоалеи до всеки квартал.
10. Обновяване на фасадите на сградите в Перник.
11. Изграждане на воден цикъл на Перник.
12. Осветление до всяка точка на община Перник.
13. Изграждане на нови кръгови кръстовища.
14. Благоустрояване на гробищните паркове.
15. Нови места за отдих и разходка в кварталите „Изток“ и „Тева“.
16. Развитие и подкрепа на младежките организации, младежките дейности и младежката активност и доброволчество в града.
17. Развитие на района на река Струма като пространство за разходка, отдих - изграждане на алеи, барбекюта и заведения около реката.
18. Изграждане на закрит плувен басейн, ледена пързалка, скейт парк и пълна подкрепа за спортуващите в Перник.
19. Превръщането на Фестивала „Сурва“ в целогодишен туристически продукт, изграждане на Сурвакарско село.
20. Летен музикален фестивал в Перник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови