Станишев: Tрябва да се оказва незабавна помощ на бежанците

OFFNews Последна промяна на 26 май 2015 в 13:37 1550 2

Бежанската вълна не е проблем само на Италия, а на целия Европейски съюз. Това заяви президентът на европейските социалисти Сергей Станишев при откриването на Конференция на ПЕС в Рим на тема: "Прогресивният отговор на предизвикателствата, пред които е изправена Европа в Средиземноморието: Нови политики за Близкия Изток и Северна Африка в областта на външните отношения, сигурността и развитието".

Домакин на събитието е управляващата Демократическа партия в Италия. Присъстваха Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела и др. 

Сергей Станишев изрази подкрепа за предложението на ЕК за програма на ЕС в областта на миграцията.

„Ние от ПЕС сме категорични, че човешкият живот е приоритет номер едно и трябва да се оказва незабавна помощ на бежанците, за да не се стига до трагедии, като тези в Средиземноморието. Нужна е и подкрепа на имигрантите, които са концентрирани в страни извън ЕС. Необходима е координирана имиграционна политика и солидарност между държавите в Евросъюза. Каналите за трафик на бежанци трябва да бъдат пресечени а страните стабилизирани, чрез помощ за икономическо развитие", добави още Сергей Станишев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.05 2015 в 22:15

Взимай си ги у вас и си ги гледай нещастник

26.05 2015 в 16:44

Парите, които си ограбил от България и народа и ти разрещаваме да ги дариш на бежанците, но да не идват повече тук, че мангалите са ни достатъчни!