Станишев: Цветанов да не се прави на прокуратура

OFFNews 02 март 2016 в 13:35 3102 6

Станишев
Станишев припомни за полицейщината, когато Цветанов бе шеф на МВР

Научавам през медиите, че ще бъда съден за набедяване от г-н Цветан Цветанов. Мисля, че времето на заплахите отдавна изтече. Компетентна да заведе дело за набедяване е само българската прокуратура. Това заяви в профила си във фейсбук лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

Повод е изявление на Цветанов от 21 февруари, когато той обяви пред Нова телевизия, че възнамерява да съди Станишев за набеждаване заради обвиненията му от 2013 г. за нерегламентирано подслушване.

Призовавам г-н Цветанов да не се държи като неин говорител. Беше време, когато той като министър на вътрешните работи раздаваше присъди и обвинения през медиите и от парламентарната трибуна. Тогава всички в България се страхуваха от подслушване и полицейщина, показните арести бяха средство за трупане на личен ПР и за притискане на опонентите. Съдбите на много невинни хора бяха прегазени и нито те, нито техните близки могат да бъдат компенсирани някога за това. Нека не връщаме лошите спомени обратно в реалността, отвръща Сергей Станишев. .

Аз зачитам върховенството на закона и уважавам решенията на българските съдилища.Но нека г-н Цветанов не се обърква. Оправдателната му присъда не е обществена индулгенция за натрупаните политически негативи и грешки, нито заличава действията му в миналото. Затова, нека има повече смирение и в думите, и в делата, пише още лидерът на ПЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!