Станишев обяви, че е номиниран за евролистата в 85% от общините

OFFNews 16 март 2019 в 10:31 2506 1

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев обяви, че е номиниран са европейската листа на БСП в около 85 процента от общините. Той потвърди информацията, че е събрал най-много номинации заедно с говорителя и депутат от червените Елена Йончева.

„БСП е демократична партия. Вече повече от 1 месец в страната върви процес на номинации на кандидати. Над 200 конференции са минали, но не са приключили всички. Това, което знам, е, че имам номинации в, може би, 85% от общините. Очевиден е един факт – аз и Елена имаме най-много номинации от всички останали от партийните структури”, заяви в предаването „Събуди се” на Нова тв Сергей Станишев.

Утре, 17 март, предстои пленумът на Националния съвет на БСП, на който ще бъде определен водачът на листата за евровота през май. Двете най-спрягани имена за вяодач са именно Станишев и Йончева.

„На мен не ми е на всяка цена да съм водач на листата на БСП. Но имам няколко каузи и няколко принципни разбирания. БСП трябва да се яви с ясна политическа физиономия на тези избори”, заяви Сергей Станишев. „Ако някой мисли, че ще ни сблъска с Елена – няма да му се получи, ние сме приятели”, добави той.

„Трябва да имаме хора в Европейския парламент, които могат да защитят българския интерес. Смятам, че го умея и съм го доказал с действия и резултати”, каза още лидерът на ПЕС. 

„Залогът на евроизборите не е само кой ще има 5, кой ще има 6 депутати, а това дали ще има предсрочни парламентарни избори и как ще се отиде към местните избори”, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6500

1

petio01

16.03 2019 в 11:48

Станишев си е най-подходящ за брюкселското нищоправене и празноговорене. Йончева, като единствен мъж в БСП, ще е много по-полезна в Родината.