Станишев, Йончева и 15/15 с най-много номинации в София за евролистата на БСП

В страната номинират Корнелия Нинова за евродепутат

OFFNews 11 март 2019 в 11:10 7422 0

С най-много номинации за включване в листата на БСП за европарламента са Елена Йончева и Момчил Неков, следвани от Сергей Станишев и Деница Златева. 

Неков влезе в ЕП с преференциален вот чрез феномена 15/15, но работата му като евродепутат очевидно впечетлява социалистите. Номинациите на структурите на БСП в страната за евроизборите вече са над 80, съобщи преди дни във
Варна говорителят на парламентарната група на партията Елена Йончева. 

Структурата на БСП в Бургас пък е номинирала лидерът на партията Корнелия Нинова за евродепутат. 

На общинската конференция вчера са гласувани номинациите на общо 50 кандидати за евродепутати, които да влязат в листата на БСП. Шестима от тях са от бургаската партийна организация – народният представител Николай Тишев, Христо Панайотов, общинският съветник Радослав Петков, Атанас Зафиров – член на ИБ на НС на БСП, Георги Тодоров и Йордан Георгиев. Сред останалите номинирани са Елена Йончева, Петър Кънев, Деница Златева, Ирина Бокова, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов, проф. Иво Христов, Крум Зарков, Жельо Бойчев, Кристиян Вигенин и др. Номинации получиха също така досегашните евродепутати Петър Курумбашев, Момчил Неков, Георги Пирински и Сергей Станишев, както и лидерът на БСП Корнелия Нинова, пише на сайта на БСП-Бургас. Нинова е номинирана и в Кюстендил например.

Още през ноември миналата година Нинова заяви: Не мога да ви кажа кой ще бъде водач на евролистата на "БСП за България", но мога да ви кажа с 200 процента сигурност, че няма да съм аз и тази позиция няма да се промени до май. 

Сред номинираните в Плевен пък с най-много номинации са Сергей Станишев, проф. Румен Гечев, Елена Йончева, проф. Иво Христов, Петър Курумбашев, Деница Златева, Янаки Стоилов и Крум Зарков. 

Всички конференции трябва да са приключили до средата на март. В неделя - на 17 март, пленумът на БСП ще определи водачът на листата за изборите на 26 май. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови