Станишев: Неприемането на България в Шенген е скандална дискриминация

OFFNews 18 септември 2017 в 09:05 5385 0

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев приветства призива на председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер България и Румъния да бъдат приети в Шенген и окачестви негативните изявления по въпроса на германския министър на вътрешните работи Томас де Мезиер като "скандална дискриминация и антиевропейско поведение".

В Ямбол Станишев информира медиите и за писмото, изпратено от над 50 евродепутати до украинския президент Петро Порошенко с искане да наложи вето на приетия от парламента закон, с който се ограничава възможността на малцинствата в Украйна да се обучават на своя майчин език.

Много граждани, младежи и представители на неправителствени организации присъстваха на церемонията по откриването на информационния офис на евродепутатите-социалисти в Ямбол. Неговата основна цел е да съдейства за поддържането на по-тясна връзка с Европейския парламент, да даде възможност гражданите на областта да поставят своите проблеми, предложения и мнения директно пред членовете на делегацията на българските социалисти в ЕП.

Пред събралите се хора лидерът на ПЕС Сергей Станишев изрази надежда офисът да е много деен, в полза на всички, които имат нужда от информация за това каква политика водят социалистите в Европейския съюз, както и за европейските програми и възможности.

На откриването присъстваха и депутатите от БСП за България Кристиан Вигенин и Николай Пенев, членовете на Националния съвет на БСП Атанас Мерджанов и Румен Банков, областният лидер Митко Андонов, общинските председатели на БСП от областта, кметове и общински съветници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови