Станишев: На Пловдив му отива интелигентен кмет като Николай Радев

OFFNews 14 октомври 2019 в 13:08 1460 0

На Пловдив му отива кмет, който е интелигентен, разумен, умерен и който може да върши нещата. Такъв е Николай Радев – човек с личен авторитет и много уважаван директор на Английската гимназия.

Това каза президентът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев, който пристигна в града на тепетата, за да подкрепи листата и кандидатите с № 56. Първият социалист в Европа подчерта, че кандидатурата на Радев е символна за Пловдив, защото той умее да работи с хора, а стотиците успешно подготвени от него ученици доказват способността му да се грижи и за бъдещето. „Аз съм оптимист за Николай Радев”, каза Станишев и прогнозира промяна в синия Пловдив. „Видяхме, че в последния мандат управлението на ГЕРБ е далеч от желаното, въпреки благоприятната икономическа конюнктура”, посочи лидерът на европейските социалисти.

Той посъветва пловдивчани да не се подвеждат по кандидатури, които изглеждат атрактивно, но фактически обслужват ГЕРБ. „ГЕРБ знаят , че са в отстъпление и се страхуват, затова са пуснали кандидатури - мюрета, които да отвлекат гласове от основната опозиционна сила БСП и от нашия кандидат Николай Радев”, обясни Сергей Станишев. Той се обърна и към левите избиратели в Пловдив - да не се заблуждават кой е автентичният кандидат на левицата. Станишев беше категоричен, че по същество тези, които управляват държавата, се опитват да си разменят мандатите и в Пловдив. „Пловдивчани да не се подвеждат, а да търсят същинската и дълбоката промяна, която е в техен интерес и която олицетворява Николай Радев”, завърши Сергей Станишев.

Както и в други предизборни кампании, когато е посещавал Пловдив, той не изневери на стила си лично да поговори с пловдивчани, раздавайки рекламни материали от единия до другия край на Главната. В червения рейд се включиха също областният председател на БСП Георги Гергов, народният представител Теодора Халачева, Николай Радев с екипа си районни кметове - Тодор Стоилов за р. Централен, Атанас Баташки за р. Северен, Добромира Тошева за р. Тракия, Ангел Иванов за р. Южен, Десислава Йорданова за р. Западен и Йордан Василев за р. Източен. Група млади хора поканиха Станишев на кафе в Капана, за да поговорят как ще се отрази Брекзит на българите, с какви средства ЕС ще се справи с бежанската криза, за Дъблинския регламент и охраната на външните граници на Евросъюза. Там Здравка Минева, млада поетеса, му подари първата си стихосбирка "Дистанция".

Станишев се спря и на щандовете с пчеларите, от където си купи буркан мед и увери производителите, че български евродепутат от групата на социалистите е ангажиран с проблемите им. На връщане продавач на балони му подари червен с формата на меч, а той го връчи на Николай Радев със заръката да победи опонентите си. Не липсваха и популярните селфита, които младежи си направиха с президента на ПЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови