Станишев: Моника не управлява държавата, как се управлява от болница?

OFFNews 10 ноември 2013 в 19:08 7193 22

Сергей Станишев
Сергей Станишев

 

Моника няма общо с управлението на държавата. Но ме смущава съвпадението на тезите на Бойко Борисов и Георги Първанов по въпроса.

Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговори на въпроса съпругата му Моника е човекът, който дърпа конците на кабинета, зададен му в края на интервюто във "Всяка неделя" по Нова телевизия.

В последните два месеца преди да роди сина си Георги, тя лежа в болница за задържане. Как се управлява държава от болница, риторично попита Станишев.

Преди началото на интервюто стотици протестиращи причакаха Станишев пред студиото, а след края му група студенти успя да го блокира пред Руското посолство. Стигна се до сблъсък между полиция и протестиращи, в който бе задържан младеж с националния флаг. В крайна сметка Станишев успя да се измъкне благодарение на полицейски коридор, осигурен за него.

"Протестиращите понякога не осъзнават, че със стремежа си за незабавна оставка обслужват ГЕРБ", коментира председателят на БСП в предаването. Според него е положителен фактът, че "един авторитарен режим си отиде" и че управлението е загърбило "бюджетите на Дянков", а е обърнало внимание на определени социални групи като майките, пенсионерите и др.

Какво последва след протестите през '90? А след '97? Приватизация на безценица, каза още Станишев. Той отново повтори тезата си, че правителството трябва да остане на власт, защото има ясна управленска програма и е работещо.

Аз уважавам всеки протест. А защо тогава някои демократи закмеймяват онези с различна теза, попита Станишев, като припомни за списъка, пуснат от сайта NOresharski. Tова според Станишев е посочване на обществения враг и противоречи на демократичните принципи.

БСП лидерът отхвърли тезата за готвен нов кабинет между ГЕРБ и червените в рамките на този мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!