Станишев и Шулц учредиха нов световен ляв алианс

Георги Савчев, Берлин 13 март 2017 в 16:42 4608 4

130 леви партии от Европа, Близкия изток, Азия, Австралия, Северна и Южна Америка учредиха в Берлин нова световна лява организация – Прогресивен алианс.

В борда на алианса, избран в централата на германските социалдемократи от представители на над 80 държави, влязоха президентът на ПЕС Сергей Станишев, бившият председател на ЕП Мартин Шулц, премиерите на Швеция, Португалия и Италия.

От 2011 г. Прогресивният алианс, подпомогнат най-вече от германските социалдемократи, първоначално работи като мрежа за споделяне на политики и като платформа за дискусия за партиите в левия политически спектър.

Партията на европейските социалисти подкрепя Алианса като инструмент за отстояване на демокрацията навсякъде по света. В него към момента участват над 130 партии от целия свят.

В конференцията в Берлин, съпътстваща учредяването на новата световна лява организация, взеха участие лидерът на Социалдемократическата партия и кандидатът за канцлер в предстоящите парламентарни избори в Германия – Мартин Шулц, както и премиерите на Швеция и Португалия – Стефан Льовен и Антонио Коща. Инициативата на Алианса вчера подкрепиха и премиерите на Италия и Чехия – Пауло Джентилиони и Бохуслав Соботка.

Нека ние сме създателите на различната и по-успешна глобализация, призова Шулц.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6469

4

Halo

13.03 2017 в 18:43

Брей, най-накрая обявиха публично за кого работят "прогресивните сили" в сайта! :) :) :)

16009

3

Nik68

13.03 2017 в 18:27

Кой е по-ляв Станишевия или на Нинова Интернационала. Иначе Станишев ни обърна внимание, че трябва да се гордеем с успеха на Нинова - оказа се че тя била един от тридесет и няколко заместник председатели. Наред е Нинова да ни напътства да се радваме на международното признание на Станишев /демек нов голям успех за БСП/.