Сричащият син на кмета Поли отново е секретар на парламента

Ружа Райчева 21 октомври 2022 в 15:52 6308 1

Стефан Апостолов, син на кмета на Симитли Апостол Апостолов

Снимка Архив

Стефан Апостолов, син на кмета на Симитли Апостол Апостолов

Депутатите решиха един от дванадесетте секретари на Народното събрание да е синът на кмета на Симитли Апостол Апостолов - Стефан Апостолов, който се прочу с това, че изпитваше затруднения при четенето на текста по законопроект в 44-ото Народно събрание.

Апостолов беше секретар и в предходното 47-о Народно събрание. Другият, избран за тази функция от групата на ГЕРБ, е Илтер Бейзатов - син на близкия до Бойко Борисов Бейзат Яхя. 

От "Продължаваме промяната" издигнаха Стойо Стоев и Васил Стефанов. ДПС избраха най-младата народна представителка Небие Кабак и Павлин Кръстев.

БСП излъчиха Вяра Емилова и Явор Божанков.Парламентарната група на "Възраждане" избра Искра Михайлова и Стоян Таслаков.

От "Демократична България" се спряха на Иван Белчев и Любен Иванов, а от "Български възход" избраха Лилия Недева и Георги Самандов.

От 229 гласували народни представители, 228 депутати бяха за, а гласували против и въздържали се нямаше. Така съставът на парламентарните секретари беше фиксиран. 

Синът на кмета на Симитли Апостол Апостолов, по-известен като "кмета Поли", беше рекордьор по преференции и на трите парламентарни избора през 2021 г. На изборите през октомври 2022 г. той получи цели 7357 лични преференции в 1 МИР Благоевград. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки