Според президента новият вътрешен министър е отговорен за мърлявата работа в МВР

OFFNews 20 септември 2018 в 11:57 3472 1

Според президента кандидатът за вътрешен министър е отговорен за

Президентът Румен Радев каза, че е рано да се правят оценки за новите министри в правителството. Той обаче смята, че кандидатурата на главния секретар на МВР Младен Маринов за нов вътрешен министър е парадоксална. Причината е, че именно професионалното ръководство на ведомството е отговорно за планиране на работата на полицейските органи.

„Парадоксално е. Премиерът маха министър на вътрешните работи, заради „мърлявата“ работа на полицията. По закон тази работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който се предлага за министър“, заяви  Радев, цитиран от "Фокус".

Радев коментира и съгласувателната процедура, която беше пречка при подписването на указа за освобождаването на Маринов. „Самият факт, че най-сетне правителството склони да изпълни тази съгласувателна процедура е малка, но важна крачка напред в битката за законност“, заяви президентът.

Според държавния глава правителството има две позиции за Унгария - едната за пред българската публика, а другата за пред Съвета на ЕС.

По думите му министър-председателят е оторизиран да изрази позицията на страната ни по темата за Унгария. "Той представлява България в Съвета на ЕС, но и аз, както и вие, сме затруднени да проследим тази позиция“, заяви Радев.

Той обаче смята, че "запушването на устата" не е европейски принцип и че въпросът за Унгария е комплексен и трябва да се разглежда в цялата му всеобхватност. Той заяви, че не приема запушването на устата да е европейски инструмент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови