Според пиара на ГЕРБ премахването на блокадите е инициатива на МВР

В ГЕРБ са очаквали провокациите на конгреса, но не са наели собствена охрана

OFFNews 07 август 2020 в 13:15 4569 2

Снимка бТВ

Никола Николов

Не ми е известно такава тема вчера да е била обсъждана. Така пиарът на партия ГЕРБ Никола Николов коментира пред бТВ изказването на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че сутрешното премахване на блокадите на протестиращите от полицията е решено на вчерашния коалиционен съвет. Така предполагам аз, но не съм запознат, каза Николов на въпрос дали инициативата за премахване на блокадите е на министъра на вътрешните работи.

Акцията по премахване на блокадите е протекла координирано в цялата страна, в даден час, защото е забелязано вероятно, че през деня хората са били шумни, а през нощта, когато няма медии, те са тихи, каза Николов.

По думите му стотици, дори милиони граждани са искали да преминават свободно.

При акцията видяхме, че на местата на блокадите има 10-15-20 човека, добави Николов.

Протестиращите оказваха съдействие на органите реда, когато няма камери, няма груби изрази и противопоставяне, каза Николов.

В ГЕРБ са очаквали провокациите на конгреса

“От днешна гледна точка може би е трябвало ние да си подсигурим охраната. Много е важно да подчертая - ГЕРБ не е наемала охрана за събитието”, каза Николов. Той обясни, че са имали договор със София Тех Парк, който осигурява терена на събитието, според който ще се използва фирмата, която охранява “парка” - БОДУ СОТ.

“Тези сцени ние ги очаквахме, не в тази пълнота. Вие в медиите сте свидетели, че дни наред в публичното пространство, във фейсбук, в мрежите, се появяваха най-различни съобщения, вървяха разни организации - “дайте да отидем, да им покажем народната любов”, каза още Николов.

На забележка на водещата Мария Цънцарова, че въпреки, че са очаквали провокации, но не са организирали охраната, Николов прехвърли отговорността на охранителната фирма наета от София Тех Парк.

Един от биячите от конференцията на ГЕРБ, които нападнаха и журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова, се е предал на полицията тази сутрин. Той е 20-годишен без предишни криминални регистрации.

За 20-годишния столичанин Денислав Станоев няма данни и да е членувал във фракции. Той обяснил, че някакъв мъж му предложил 400-500 лв., за да прави провокации, но не е назовал неговото име. Станоев се е предал рано тази сутрин, след като опитал да се крие за кратко, съобщи Нова тв. По неофициална информация е задържан и Симеон Стойчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови