Според Кънев премиерът се държи като незряло дете

OFFNews 19 октомври 2016 в 19:37 6655 5

„Бойко Борисов се държи като незряло дете, което тропа по масата и иска някой да му се подчинява”, заяви Радан Кънев пред bTV.

Според него премиерът иска да се задържи на власт, но вариантите за това са два - "със сопата и шамарите" и "с реформи и като подобрява живота на гражданите". Той обаче предпочитал първият.

Лидерът на ДСБ обаче похвали Борисов за това, че се е вслушал в него и в Трайчо Трайков и е предложил промени в Изборния кодекс:

„Една седмица непрекъснато настоявахме да падне този абсурден таван от 35 секции в чужбина. Трябваше с Трайчо Трайков да отидем в Лондон, за да видят за какво настроение става дума, за да се сетят от ГЕРБ и ето – сетиха се.”

Той обаче смята, че поправката трябва да важи не само за ЕС, а за навсякъде, тъй като Великобритания например до 2 години ще излезе от съюза.

По повод освобождаването на Асен Гагаузов, Румен Овчаров и Петър Димитров от ръководствата на енергийните дружества Радан Кънев каза, че се чувства поласкан, защото е смятан за причината те да бъдат отстранени. „Причината също е Трайчо Трайков, неговата атака и този твърд стил, с който подходих миналата седмица”, смята Кънев.

Той добави, че е много важно кой ще бъде назначен на техните позиции. „Дали хората на БСП няма да бъдат сменени просто от хората на „Лукойл” или просто от хората на Русия? Едните комунисти да бъдат заменени с другите комунисти”, каза Кънев.

Кънев подчерта, че Борисов трябва да се вслушва два пъти повече в Трайков, след като стане президент. Също така трябва да го послуша и да разследва разговорите между Владимира Янева и Румяна Ченалова.

„Не може да се разчита на Сотир Цацаров, но премиерът носи отговорност пред гражданите. Цацаров отказа да разследва темата, но изпълнителната власт има служби, има ДАНС, има разследваща полиция, има НАП – има хиляди инструменти да започне незабавно разследване, за да се стигне до най-голямата дълбочина”, смята Кънев.

„След това този доклад трябва да се даде на Цацаров, да видим дали ще откаже още един път. Защото ако откаже, остават два варианта – или импийчмънт, или разследване на главния прокурор”, допълни политикът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

2

Какавидков

19.10 2016 в 21:12

То хубаво, ама кой беше Кънев?
 
X

Да помогнем на украинските деца!