Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Социолог: Правителството на Стефан Янев е с рекордна подкрепа за последните 20 години

Действията на служебния кабинет се одобряват от двойно повече хора в сравнение с Борисов-3

OFFNews 26 юни 2021 в 20:03 38695 11

"Служебното правителство има два пъти повече подкрепа от предишното. Аз не съм виждал подобна подкрепа за последните 20 години. Одобрението за Румен Радев също расте и той има добри шансове за втори мандат". Това заяви пред телевизия Нова нюз социологът и член на Стратегическия съвет за при президента Живко Георгиев.

"Битката е вече на друго равнище. Появиха се нови формации, които веднага влизат в клуба на средните по подкрепа. Няма да имаме скоро партии с 30-35%", каза още той.

Според него скандалите няма да изиграят голяма роля в тези избори и са в периферията на общественото внимание. А истинската кампания не тече в публичното пространство.

"Не виждам по-висок градус на скандалност, изборите ще бъдат по-нормални от гледна точка на политическата комуникация", коментира той.

По думите му спойката на едно ново правителство е обединението срещу ГЕРБ.

"Не мисля, че ще е проблем да се създаде правителство в следващото Народно събрание. "Има такъв народ" се възприема еднозначно като един от финалистите на предсрочните избори. ГЕРБ се е устремил към 20-те %. Почти всички останали партии запазват позициите си или бележат ръст", заяви Живко Георгиев.

Според него ГЕРБ е все по-изолиран и все по-нежелен за комуникация партньор от всеки друг.

"Същото важи и за патриотите и ДПС", посочи социологът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

11

столче

29.06 2021 в 19:11

Стани да седна, че моята корупция е много по- добра от твоята корупция!

2000

9

Moerae

27.06 2021 в 21:29

Каква изненада! След като бяхма изкуствено държани на едно унизително долно ниво на развитие, е време най сетне да минем нагоре. Защо, по дяволите, трябва да бъдем последни? Интегритет, почтенност, прозрачност и ефективни регулатори - това води до второто ниво.

5054

8

blues

27.06 2021 в 21:00

по-грозно от социалистическия човек няма, защото е с менталнални увреждания и си мисли, че глупотевините ми са реалност, зулжин или както там се казваш човеченце.
докато герб са честни - крадци селяндури, укрепили се по време на социалистическата свинщина. Те имат ясен образ, народа ги знае какво представляват. А тебе и твойте хора на бял кон май са доста по-затънали до шия в ... цветя и бонбони, а? Живковисстки копелета, чекисти прокурори, внуци на съветски полковници - бранители на правосъдната реформа :D


12007

7

Аспарух Танков

27.06 2021 в 11:37

Следващия парламент ще излъчи правителство защото има безброй неща които неотложно трябва да бъдат свършени след 12 годишния застой в блатото наречено ГЕРБ !

5054

5

blues

27.06 2021 в 04:04

колко грозни са социалистическите хора...
 
X

Подкастът на OFFNews