Quantcast

Социолог: Десните ще имат проблем и с Манолова, и с Фандъкова

OFFNews Последна промяна на 17 септември 2019 в 09:35 6643 3

Снимка БНР

Евелина Славкова от изследователски център „Тренд“ очаква изненади по отношение на листата на БСП за общински съветници на местния вот. Причината е, че кандидатът на БСП за кмет на София - Мая Манолова е подкрепян и от други политически формации, които също ще заявят собствена листа за общински съветници. 

„Това ще постави Манолова в ситуация, в която да има дискомфорта коя от двете листи да подкрепи. Подкрепата за нея е особено важна на първи тур“, подчерта Славкова в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

По думите ѝ гласовете на десните са необходими на Йорданка Фандъкова на втори тур и тяхната цена не е маловажна. 

„Десните ще имат проблем и с Мая Манолова, и с Йорданка Фандъкова. Спрямо Фандъкова са опозиционно настроени, а спрямо Манолова – трудно ще преглътнат червената ѝ биография“, каза още Славкова.

Според нея БСП ще се опитат да повторят модела с избора на Румен Радев за президент. Тя е категорична, че тези избори ще бъдат много оспорвани.

„Разбирам защо най-голямата интрига е в София. Но не трябва да подценяваме и други градове, които са под въпрос, като Пловдив, Русе, Хасково, Кърджали, Варна, Велико Търново. Има много точки, които ще наблюдаваме с интерес“, посочи социоложката.

Евелина Славкова коментира и ситуацията в БНР. Според нея изходът са обявяване на ясни аргументи защо са взети конкретните решения и подаване на оставки, а очакванията ѝ са, че се изчаква бурята да затихне.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

3

безпартийна

18.09 2019 в 18:34

Девойчето е объркало нещата. Десните нямат проблем нито с ММ, нито с ЙФ. И двете имат проблем с десните, които си имат кандидат. И няма да гласуват за никой друг.

2015

2

На България са и нужни кметове професионалисти!!!
Видяхме докъде стигнахме с номенклатурчиците по новому
калинки.
Под професионалист се разбира човек отговарящ на критериите за заеманата бъдещата длъжност независимо от
неговата партийна принадлежност.

11406

1

Hihi1981

17.09 2019 в 10:26

В грешка си девойче!Нямаме проблем нито с ММ,нито ЙФ!Няма да гласуваме за тях.Имаме си собствен кандидат!