Социалистите в Пловдив си избират градски лидер

OFFNews 20 юни 2020 в 09:27 3575 0

Градската организация на БСП в Пловдив избира лидер днес на отчетно-изборната конференция. Заседанието в Конгресния център на Пловдивския панаир е закрито. 

Дневният ред предвижда политически анализ и отчет за дейността на Градския съвет за мандата, който ще бъде представен от председателят Красимир Трифонов. 

Той ще се кандидатира за втори мандат, освен него има още 7 кандидати. С най-много номинации е Георги Гергов, който е сред най-острите противници на лидера Корнелия Нинова. За социалист № 1 под тепетата ще се борят Иван Петков – Бебето, Атанас Петков, д-р Любомир Паунов, Йордан Василев, Христо Бозуков и Юри Хоптериев. 

Общинските съветници и народните представители от БСП – Пловдив ще отчетат дейността си пред конференцията. Делегатите на висшия орган, които са избрани от районните конференции, са 132 и те ще трябва да проведат четири избора – за Председател на ГС, Председател на ГКК, членове на Градски съвет и на Градската контролна комисия. 

Кандидатите за председател на Градския съвет ще представят пред делегатите своите виждания за развитието на организацията. За членове на ГС има над 130 номинации, като в младежка квота се състезават 30 социалисти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови