Ексклузивно Борисов предложи Даниел Митов за премиер (обновена)

Социалистите на събор на Бузлуджа днес и утре

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2017 в 09:05 7044 1

Социалистите се събират на традиционния събор на левицата на Бузлуджа, на историческата поляна под върха млади художници ще рисуват Дом-паметника, като част от инициативата "Бузлуджа е на България".

Привърженици на БСП начело с лидера Корнелия Нинова ще поднесат венци на мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора”. В 13.00 часа ще бъде връчена наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора” в къщата музей на „Гео Милев”. В 14.30 часа ще се проведе среща на представители на общинската организация на БСП – Стара Загора с Корнелия Нинова и депутати от ПГ на „БСП за България”. По време на нея ще се прожектира филмът „Векът на Виктор Шемтов” с автор Тома Томов, в регионалната библиотека „Захари Княжески”. В 16.00 часа ще бъде даден старт на колоездачно състезание за Купа „Бузлуджа 2017 г.” пред хотел „Шампион” - Казанлък. В 18.00 часа ще бъдат връчени наградите на победителите в колоездачното състезание и ще бъдат поднесени венци и цветя на Паметника на свободата на връх Шипка. В 17.00 часа ще бъдат открити турнирите по футбол и тенис за Купа ”Бузлуджа 2017” - хотел „Шампион” - Казанлък, а утре, в 10.00 часа, е турнирът по баскетбол за Купа „Бузлуджа 2017” в Стара Загора, в парк „Артилерийски”.

На Националния събор на левицата „Бузлуджа 2017” на Историческа поляна ще присъстват и гости от съседни държави. Очаква се да пристигнат официални делегации и фолклорни ансамбли от Румъния, Македония и Гърция, съобщи БСП.

Програмата за днес: 

- 10.00 ч. - начало на турнир по баскетбол за Купа „Бузлуджа 2017”. Той ще се проведе в Стара Загора, парк „Артилерийски”;
- 10.30 ч. - започва националният събор „Бузлуджа 2017” на Историческа поляна;
- 11.00 ч. - ще бъдат поднесени венци и цветя на барелефа „Основоположници на социалистическото движение”, на паметника на Хаджи Димитър и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд;
- 11.30 ч. - начало на политическия митинг;
- 12.15 ч. - започва художествената програма;
- 15.00 ч. - ще бъдат връчени наградите на победителите в тенис и футболните турнири в хотел „Шампион”, гр. Казанлък;
- 16.00 ч. - започва връчване на наградите на победителите в баскетболния турнир в гр. Стара Загора парк „Артилерийски”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови