София прави конкурс за нови шефове на паркингите и транспорта

OFFNews 24 март 2014 в 15:20 2658 0

Търсят се нови шефове за паяците в София.

Столичната община ще обяви конкурс за нов Съвет на директорите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), който отговаря за платените Синя и Зелена зона за паркиране и за граския транспорт в София.

Докладът за конкурса е подписан от шефа на общинската стопанската комисия Николай Стойнев и на транспортната комисия Радослав Тошев. Предвидено е бордът на общинското дружество да е от петима души, колкото е и сега.

Петимата директори на ЦГМ в момента също могат да участват в процедурата. Сегашното ръководство на дружеството беше избрано и назначено набързо през 2012 г. с идеята, че е временно до провеждането на конкурс.

В борда бяха назначени бившият шеф на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Симеон Арнаудов, зам.-председателят на Националното сдружение на общините Емил Савов, консултантът и преподавател в Университета по строителство, геодезия и архитектура (УАСГ) Тодор Тодоров, бимшият журналист от БТА Свилен Кръстев и преподавателят в Нов български университет (НБУ) Надя Маринова.

Те оглавиха центъра след скандала с лихвата от 3.2 млн. лв. върху главница от близо 10 млн. лв., която за малко общината да изплати на частния превозвач "Карат-С". Отговорността за този скандал понесе бившият шеф на Столичния градски транспорт Николай Костов.

Година по-рано при пожар в дома му загина директорът на "Паркинги и гаражи" Марчело Доковски. Така и не беше изяснено кой е подпалил апратамента му в кв. "Бели брези". Доковски беше подел кампания общината да си върне подземния паркинг до НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови