София нае фирми за почистване без конкурс

Причината е забавена обществена поръчка с 4 месеца заради обжалване

OFFNews 16 март 2015 в 15:55 4350 0

От началото на месец март половин София се чисти от фирми, които Столичната община е избрала без конкурс, а чрез директно договаряне.

Това става ясно от документацията, публикувана на сайта Агенцията за обществени поръчки (АОП), цитирани от БГНЕС.

В документите е посочена и причината да се избере пряко договаряне - обявената през 2014 година обществена поръчка за почистването на 15 зони от столицата се е забавила 4 месеца заради обжалване, пише в обявата за пряко договаряне.

Столицата е разделена общо на 24 административни района, а обект на директното договаряне са били 15 от тях, групирани в пет зони.

В края на февруари зам.-кметът по екология на София Мария Бояджийска е подписала Доклад за проведена процедура "договаряне без обявление" и почистването на районите е възложено на фирмите, които досега - "Титан София Център", "Титан София Изток", "АЕС-Х-РТК", "АЕС-Х-БАТ ПЕЛ".

"Титан София Център" ще чисти районите "Средец", "Лозенец", "Студентски" – първа зона, както и районите "Възраждане", "Оборище" и "Триадица"- център – седма зона. "Титан София Изток" ще чисти районите "Искър", "Панчарево", "Кремиковци" – втора зона. "АЕС-Х-РТК" ще чисти районите "Банкя", "Връбница", "Нови Искър" – пета зона. "АЕС-Х-БАТ ПЕЛ" ще чисти районите "Илинден", "Надежда", "Сердика" – четвърта зона.

Тези фирми ще чистят и извозват боклука от тези зони "до сключване на договор, в резултат на проведена по съответния ред процедура".

От сключените договори става ясно, че Столична община ще плаща всеки месец по 2 940 000 лв. с ДДС на почистващите компании.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!