Смениха ръководството на ''Ел Би Булгарикум''

OFFNews 04 юни 2024 в 17:00 1189 0

Продукти на Ел Би Булгарикум

Снимка lbbulgaricum.bg

Млечни продукти на Ел Би Булгарикум

Назначено е ново ръководство на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД. В състава на Съвета на директорите, който вече е вписан в Търговския регистър, влизат Живко Живков, Надя Стефанова и Спасин Крайчев, съобщиха от Министерството на икономиката. 

Новият Съвет на директорите е избрал за изпълнителен директор Живко Живков.

Миналата седмица министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов поиска от принципала на дружеството ДКК спешна смяна на предишното ръководство и назначаване на ново.

До настояването за оставки се стигна след среща на министъра със синдикатите и протестиращи служители от „Ел Би Булгарикум“, по време на която бяха откроени редица натрупани проблеми. Сред тях бяха нарушаване на диалога между работниците и ръководството, искания за увеличаване на основните заплати, за предоставяне на специализирано работно облекло, за спазване на условията на труд, както и сигнали за голямо количество натрупана готова продукция, за която има риск да не достигне до пазара. 

Живко Живков е магистър агроном от Лесотехническия университет в София, той е и магистър по право от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и магистър по бизнес администрация от Стопанската академия в Свищов. Има богат опит в управлението в държавния и в частния сектор. Заемал е различни длъжности в ДФ „Земеделие“ – регионален директор ОД на ДФЗ Велико Търново, зам.-изпълнителен директор на ДФЗ и изпълнителен директор на ДФЗ. Той има опит и в управлението на проекти по програми на ЕС и търговия със земеделска продукция, земеделски машини и др. в компании в частния сектор.

Надя Стефанова е завършила счетоводство и финанси в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Тя е и магистър по общински финанси и икономика на публичния сектор и по мениджмънт и маркетинг на международния бизнес в същия университет. От 2021 г. до момента Стефанова е финансов контрольор в Национална електрическа компания. Работила е и като експерт в Комисията за финансов надзор и в Национална компания индустриални зони. Била е и експерт по осигуряването в Национален осигурителен институт – Кюстендил.

Спасин Крайчев е инженер технолог, магистър от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Има богат опит в търговията с мляко. Над 10 години е бил изпълнителен директор на компании, чиято дейност е свързана с изкупуване, производство и продажба на мляко и млечни продукти. През годините е работил като технолог, заемал е и различни длъжности в промишлени предприятия.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх