Служебният премиер: Не давам празни обещания. Залагам целия си авторитет, че ще работя почтено

Мотото на моя кабинет е "Почтеност, прозрачност, професионализъм", обяви Стефан Янев

Мая Младенова 12 май 2021 в 09:42 4250 0

Стефан Янев

"Благодаря за доверието. Да бъде служебен премиер за мен е висока чест, но и огромна отговорност. Не давам празни обещания. Залагам целия си авторитет и жизнения си опит, че ще работя почтено. Това ще очаквам и от служебните министри - да работим заедно и в полза на гражданите" - бяха първите думи на новоназначения служебен министър-председател Стефан Янев. Той и правителството му положиха клетва тази сутрин в Гербовата зала на президентството.

Словото на Янев бе кратко и сбито. Той акцентира върху прозрачността в работата на кабинета, каза, че ще изисква почтеност от министрите и че приоритет - както е заложено в конституционния ред - е организирането на свободно и честни избори.

Новият премиер обяви и че иска правителството му да даде заявка за начало на промени в управлението:

"Ще дам всичко от себе си, за да може поне да започне този процес на решаване на проблемите (...) Да се възстанови поне отчасти загубеното доверие. Ще настоявам за пълна прозрачност и отчетност пред гражданите. Ще положим усилия за по-ефективна политическа комуникация, което според мен обществото очаква", каза той.

Служебният кабинет трябва да подаде ръка и на бизнеса, особено на малките и средните предприятия, което са особено засегнати от пандемията и които дават прехрана на голяма част от българските граждани, каза още Янев.

На финала на словото си той благодари на здравната гилдия и на учителите, на които обществото по думите му дължи своите основни ценности.

Като най-важен акцент в работата на новия кабинет премиерът посочи  отстояване на върховенство на закона. Правителството има и свое мото: "Почтеност, прозрачност и професионализъм".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови