Служебният кабинет даде още близо 2 млн. лв. на НСО за оставащите два месеца от годината

Ружа Райчева 12 октомври 2022 в 16:31 1805 0

Премиерът Гълъб Донев разговаря със служители на НСО по време на церемония по отбелязването на 143 години от полагане основите на държавната охранителна служба на България

Снимка nso.bg

Премиерът Гълъб Донев разговаря със служители на НСО по време на церемония по отбелязването на 143 години от полагане основите на държавната охранителна служба на България

Днес служебният кабинет увеличи с 1 850 000 лева максималния размер на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2022 г. по бюджета на Националната служба за охрана, съобщиха от правителствения пресцентър.

Увеличението с близо два милиона променя законово утвърдения държавен бюджет на България за 2022 г. Причината за това не е ясна, няма и информация, че предстои наемането на нови служители на НСО.

По време на днешното заседание бяха одобрени и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието. Кабинетът реши 35 800 лева да отидат за проектирането на Етапна конвойна база на главна дирекция "Охрана" във Велико Търново.

Преустройството на съществуваща сграда се налага във връзка с това, че сградният фонд на регионалната дирекция "Охрана - Велико Търново" е разположен на различни административни адреси, недостатъчен и несъответстващ на изискванията по изпълняване на функционалните задължения възложени на дирекцията по закон.

Ремонта и преустройството на имота целят да осигурят помещения за Етапната конвойна база и да решат административни нужди, което ще позволи създаване на оптимални условия на работа и места за временно задържане на лица.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Защо марихуаната е забранена?