Служебния кабинет назначи последните 4 областни управители

OFFNews Последна промяна на 26 май 2021 в 15:27 2070 0

Снимка БТА/Владимир Шоков

Служебният кабинет назначени са нови областни управители на областите Варна, Добрич, Силистра и София. С тях всички областни управители вече са сменени. Тези области бяха управлявани от временно изпълняващи длъжността. Двама от четиримата са с минало в МВР и службите, както и при подбора на останалите нови "губернатори". Служебният премиер Стефан Янев каза, че тяхната задача ще е да гарантират провеждане на честни избори.

За областен управител на област Силистра е назначена Ели Тодорова. Притежава висше юридическо образование от СУ „Св. Климент Охридски“. Била е два мандата председател на Адвокатска колегия – Силистра. В периода 2003 г. – 2007 г. е била общински съветник в Общински съвет –Силистра.

Васил Карапанчев е назначен за областен управител на област Добрич. Дълги години е работил в системата на МВР и ДАНС, като включително е заемал длъжността директор на ТД „Национална сигурност“ – Добрич при ДАНС от 2010 г. до 2014 г. Висшето си образование е получил в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

Митко Михайлов е назначен за областен управител на област София. Притежава дългогодишен административен и управленски опит, заемал е ръководни длъжности в администрациите на Министерството на финансите и Министерството на младежта и спорта. През 2015 г. е заемал поста зам.- председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.
Притежава висше икономическо и юридическо образование.

За областен управител на област Варна е назначен Марио Смърков. Дълги години е работил в системата на МВР, като от 2015 г. до 2017 г. е служител в ГД „БОП“. През последните години работи в частния сектор. Юридическото си образование е получил в Техническия университет във Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови