''Сложете онова момче от БОП-а за министър'', казал Борисов на среща между партиите в Народното събрание

OFFNews 26 ноември 2023 в 14:00 4738 2

Атанас Атанасов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Атанас Атанасов

Не искам да влизам в пикантерии, но много добре си спомням в старата сграда на Народното събрание, когато след конституирането на парламента се събирахме и гледахме лошо с колегите от ГЕРБ и се обсъждаше как да се създаде правителство, как Борисов каза: Сложете онова момче от БОП-а за министър.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов  пред БНТ в отговор на въпроса чий е министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Преди да стане министър, Стоянов оглавяваше Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Той бе временно изпълняващ длъжността, като остана на поста от 2021 г. до 6 юни 2023 г.

Депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" припомни и как преди да се направи правителство лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е излязъл пред медиите и е казал, че Атанасов в никакъв случай не трябва да е министър. "Все едно съм се натискал да бъда", добави той.

По-рано тази седмица съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че Стоянов е избор на ГЕРБ. „Те отказаха няколко наши, ние отказахме няколко техни експертни имена. Калин Стоянов беше подаден като експерт от ГЕРБ, ние обаче отидохме да го интервюираме. Към онзи момент той не беше решил”, призна Петков. 

"Ние искаме отговорност от този, за когото сме гласували, а това е министърът на вътрешните работи", посочи Атанас Атанасов и допълни, че народните представители трябва да търсят отговорност именно от този, за когото са гласували. 

По думите му трябва да се обърне внимание на кадровия подбор в МВР. 

Съпредседателят на ДБ допълни, че временната парламентарна комисия за полицейското насилие има две цели - да се види дали има превишаване на правата на полицаите, от една страна, и да се види дали има противоречие в нормативната уредба, от друга.

"Нито единия ще наказваме, нито другия ще оневиняваме", каза Атанасов в отговор на въпрос дали комисията е създадена, за да се накаже вътрешният министър Калин Стоянов и да се оневини кметът на София Васил Терзиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

26.11 2023 в 17:58

тролягата долу сладур

400

1

демотиватор

26.11 2023 в 14:52

Завръщането на джедая- Йода, нека силата на интелекта най-сетне да е и с теб (ジ)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки