След съвета: БСП остава в коалицията и подкрепя бюджета

OFFNews 12 юни 2022 в 17:34 1922 0

БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета. Това се казва в позиция на Националния съвет на партията, приета на днешното заседание с 92 гласа "за", 9 "против" и 5 "въздържал се", съобщиха от пресцентъра на БСП.

Националният съвет възлага на председателя на БСП, на Изпълнителното бюро на партията и на ръководството на Парламентарната група на "БСП за България" да проведат разговори с "Продължаваме промяната" (ПП), "Има такъв народ" (ИТН) и "Демократична България" (ДБ) за изработване на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината с цел преодоляване на кризите чрез приемане на актуализация на Бюджет 2022 г., пакета закони, необходими за стартиране на Националния план за възстановяване и устойчивост и изготвяне и приемане на държавния бюджет за 2023 г.

В условията на натрупалите се кризи и последствията от тях - ковид, енергийна, инфлационна, социална, войната в Украйна и задаващ се риск от продоволствена криза, Националният съвет на БСП смята провеждането на извънредни парламентарни избори сега в страната за нецелесъобразно.

В позицията се посочва още, че според БСП, като държавнически отговорна партия, трябва да се приемат законите, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови