След бунта в ГЕРБ - Плевен партийната централа махна местното ръководство и изгони общински съветници

OFFNews 04 юни 2020 в 22:43 8220 1

Изпълнителната комисия на ГЕРБ отстрани общинското ръководство на партията в Плевен.

Настоящите членове на ръководството на ГЕРБ-Плевен и общински съветници Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов също така са и изключени от ГЕРБ.

"Тъй като тези хора са избрани за общински съветници именно от листата на ГЕРБ, сега ние ги призоваваме да подадат оставки като членове на местния парламент с оглед на снетото доверие от тях", каза Пламен Нунев - член на ИК на ГЕРБ.

Той съобщи решението на ръководство на ГЕРБ по време на партийно събрание в Плевен.

ГЕРБ има доверие на областния координатор Петров

Назначава се временно общинско ръководство в състав: Генади Динков - председател, Валентина Вълчанова - секретар, Румен Мотовски, Георги Данов, Мариана Бонджева и Христо Кочев.

Сменен е и областният административен секретар Ралица Добрева. На нейно място е утвърден Цветомир Генчев.

"Досегашното общинско ръководство е сменено заради незадоволителното представяне на местните избори. Изпълнителната комисия на ГЕРБ има пълно доверие на областния координатор в Плевен Мирослав Петров, разчита на неговата компетентност, способност и комуникативност и сме убедени, че той ще съумее да стабилизира структурата на партията в областта“, категоричен е Пламен Нунев.

Той твърди, че Изпълнителната комисия е стигнала до взетите решения "след подробен анализ на ситуацията в Плевен и областта, като са взети под внимание позициите на всички страни." 

Как започна скандалът?

Общинското ръководство на ГЕРБ-Плевен вчера излезе с отворено писмо до премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, в което излагат редица проблеми с областния координатор на партията Мирослав Петров и го обвиняват в съглашение с БСП и ВМРО.

В писмото, подписано от 9 членове на партията, се твърди, че от назначаването на областния координатор нещата вървят от зле към по-зле и че премиерът е в заблуда.

"След местните избори през 2019 г. общинските съветници от ГЕРБ под бруталния натиск на областния координатор започват да губят качеството си на източник на политики, кореспондиращи с принципите на партията. Задкулисието в партията достигна своя връх. Всички решения на областния координатор относно местната структура и поведението в Общинския съвет се взимат на тъмно, след консултации с представителите на БСП и ВМРО в града", твърди вече смененото общинско ръководство на ГЕРБ-Плевен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови