Слави Трифонов: Русия е заплаха и за нашата сигурност

OFFNews 22 февруари 2022 в 15:27 2351 1

Искаме ли да сме малки и унизени или да бъдем достоен член на ЕС и НАТО. Аз предпочитам достойнството. Териториалните претенции на Руската федерация към Украйна противоречат на всички международни правила, норми и закони и застрашават европейската сигурност, включително и нашата. И затова е нужен единен и категоричен отговор от страна на всички държави-членки на ЕС и НАТО. 

Това коментира лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов във фейсбук. 

Нещата са кристално ясни. Ние сме част от НАТО и ЕС и в така създалата се ситуация е нормално, естествено и задължително да бъдем лоялен и предсказуем член на НАТО и ЕС. Иначе, съгласете се - защо сме част от тези съюзи? А да не би да се срамуваме, че сме част от ЕС, основан на базата на ключови ценности като свобода, права на човека, равенство, солидарност, демокрация, върховенство на закона, зачитане на човешкото достойнство? Да не би да се срамуваме, че сме част от най-големия военнополитически съюз в света НАТО, създаден след Втората световна война, за да гарантира сигурността на всяка страна-членка?, пише още Трифонов. 

Според него "през последните години България беше управлявана от хора, които козируваха навсякъде и направиха всичко възможно да не бъдем пълноправен, достоен и горд член на тези съюзи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

1

Крушата

22.02 2022 в 16:16

"А да не би да се срамуваме, че сме част от ЕС, основан на базата на ключови ценности като свобода, права на човека, равенство, солидарност, демокрация, върховенство на закона, зачитане на човешкото достойнство!"
Охх, Славчо! И ти каква ода на радостта пропя!!!
Я по добре кажи, защо след като очевидно нямаш топки да вземеш властта и цялата отговорност идваща с нея, трябваше в течение на толкова време да играете тази, траги-пародия на гърба на българския народ!?
А относно тези дитирамби, които си започнал да редиш за ценостите, свободата в ЕС и НАТО, че чак и за правата на човека и “върховенство на закона“, от които "сме част".
Я ми кажи, как аз лично, а и всеки бълтарин, да не се срамува след като ни заявиха, че не ни искат в шенген, защото ни нямат "довери" (демек, я се погледнете, кои сте вие, че иската да ви доверим нашите тъй цинни ценности). Или пък ни пускат свободно да ходим светая светих т.е. САЩ без визи!?