Слави Трифонов няма да е кандидат за депутат, всеки трябва да знае къде си тежи на мястото

Внесените в НС съдебни закони имат нужда от още много работа, каза Ива Митева от ИТН

OFFNews Последна промяна на 03 октомври 2021 в 09:49 8455 0

Снимка Архив

И двата парламента показаха, че Има такъв народ иска промяна. Ако зад над имаше задкулисие, то нямаше да ни позволи да не направим правителство. 

Това заяви бившият председател на НС от Има такъв народ Ива Митева по БНТ. Проблемите са страшно много и трябва да говорим повече за здравеопазване, образование, социални дейности, не само закриването на специализирания съд и прокуратура. Трябва хората да ни покажат какви промени искат, кои са най-важни за тях, каза още тя. 

Митева заяви, че според нея Татяна Дончева няма място в политиката, като коментира вчерашния скандал с ректора на СУ проф. Анастас Герджиков. Митева разказа, че е била снимана със Стоян Денчев на Великден и това е коментирано като връзка с ДПС. Всъщност Денчев беше като представител на църквата, от него за първи път чух за правителство на промяната. Никой от ИТН не употреби пръв кабинет на промяната, други го използват и може би това доказва връзки с ДПС, заяви още Митева. 

Твърдо сме застанали зад Румен Радев, той доказа, че е силен мъж и взима смели решения, обясни тя. 

Няма значение дали дадена партия е първа, втора или трета сила, ако няма 121 депутати, убедена е Митева. Тя подчерта, че актуализацията на бюджета не е заслуга на бившия финансов министър Асен Василев, а на парламента. 

Ще ми се хората да чуват какво им казваме. Не съм съгласна с такова разграничение, Христо Иванов - съдебната реформа, ИБГНИ социалната политика, а Харвард - икономическата политика. Съдебните закони, които бяха внесени, не бяха добри, има много работа по тях, заяви Митева. 

Тя бе категорична, че промени в съдебната система са необходими, но има да се обсъждат много неща, включително дали изобщо ни е необходим главен прокурор, къде е мястото на прокуратурата, кариерните бонуси в системата и т.н. 

Лятото защитих доктурантура, вече съм д-р по конституционно право. Рецензентите много внимателно следят цитирането под линия. Странно е, че от 2015 г. никой не е забелязал плагиатство при Петър Илиев, заяви Митева. 

Слави Трифонов няма да бъде кандидат за народен представител. При всичките ми срещи с кандидат-депутатите на ИТН аз ги питах защо искате да бъдете народен представител? Това не е проста работа, изискват се познания по процедури, всеки човек трябва да прецени къде наистина тежи на мястото си, каза още Ива Митева. И подчерта, че Трифонов ще продължи да носи своята отговорност, както и досега. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови