Слави и Мая зaгубиха половината си привърженици

OFFNews 14 септември 2021 в 22:25 41860 7

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" и коалицията "Изправи се.БГ! Ние идваме!", начело на която е Мая Манолова, губят почти половината от привържениците си. 

Според данни на "Алфа Рисърч", представени пред БНТ, само 57,9% от анкетираните биха повторили вота си за ИТН. Подобен е процентът и при ИБГНИ - 56 на сто. 

При "Демократична България" също има намаление на електоралната подкрепа, но в много по-малка степен - само 21,5% не биха дали гласа си отново за тях, а 78,5% биха повторили вота си.

"Партиите на статуквото" - ГЕРБ, ДПС и БСП обаче запазват привържениците си. За тях отново биха гласували съответно 87,1%, 86,1% и 82,5%. 

Кадри: БНТ 

Според данните у хората има тревожност за ситуацията в предстоящите месеци. В най-голяма степен са притесненията за икономическата ситуация и доходите. Всеки трети се безпокои от невъзможността да се излъчи редовно правителство. Състоянието на здравната система в настоящата вълна от COVID-19 тревожи около 25 на сто от анкетираните. 

От трите разглеждани от 46-ия парламент законопроекти актуализацията на бюджета получава най-висока обществена подкрепа. Преместването на Бюрото за защита на свидетели към Министерство на правосъдието и закриването за специализираните съдилища също срещат обществено одобрение. Цялостните очаквания към следващия парламент обаче са сериозно разколебани, сочи анализът на "Алфа Рисърч".

29 на сто смятат, че следващият парламент би работил по-добре, ако в него влезе проект около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, 20% считат, че така ще се увеличат разногласията между партиите на протеста, а всеки втори се затруднява да прецени.

*В данните на Алфа Рисърч, представени за БНТ, не е съобщено какъв е броят на анкетираните, както и към коя дата е направено изследването. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

7

Borislav

15.09 2021 в 12:10

Пожелавам успех на ИТН, пак ще се гласува за тях!

2602

6

Г-н Колев

15.09 2021 в 10:17

Слави и подобните нему чалгари 30 години работят за оскотяването и чалгаризацията на нацията. Нека сега берат плодовете на труда си. Никакво критично мислене, мачовски модели на поведение, подмяна на ценности, липса на отговорност, стабност и визионелство в дългосрочен план. Ще си влачим още дълго последствията на този манталитет.

7145

5

kokoten

15.09 2021 в 09:59

Да наричаш народа примитив е толкова примитивно и глупаво,че просто няма повече накъде....примитиви са идиотите от ИТН,без грам мозък и чувство за отговорност....много още можем да ги ругаем,но няма смисъл,каквото и да каже човек,те си остават тъпи чалгари и нищо повече....жалко за провалените усилия на народеца....

2000

2

Atan

14.09 2021 в 22:58

Не е чудно, масата е примитив.