Славея Стоянова е новият зам.-министър на екологията. Тя заменя арестувания Живков

OFFNews 01 юни 2020 в 18:10 4252 0

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите вече е освободен Красимир Живков. На поста е назначена Славея Стоянова.

Славея Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 2015 година до момента тя е била директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда. Преди това е била главен експерт в същата дирекция.

Славея Стоянова напоследък е най-дългогодишният директор на дирекцията, която се занимава с отпадъците, това е човекът, който през изминалите месеци наложи всички санкции, всички принудителни административни мерки, помогна за спирането на ТЕЦ-ове, на мощности. На практика това е единственият човек, останал в министерството, който може да свърши тази работа в момента, коментира пред БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Красимир Живков беше арестуван по обвинение, че е обслужвал схемата на бизнесмените братя Бобокови за вноса на отпадъци от чужбина.

Живков е от ГЕРБ, беше кмет. Няма милост за никого. Специално ГЕРБ не можете да ни упрекнете в милост, коментира вчера пред журналисти премиерът Борисов.

Тази нощ към 01 ч. специализираният съд остави за постоянно в ареста вече бившия заместник-министъра на околната среда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови