Зам.-министър Живков и Атанас Бобоков остават в ареста

OFFNews 01 юни 2020 в 05:56 2642 0

Снимка БГНЕС архив

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков.

Мярка за неотклонение "задържане под стража" съдът наложи и на бизнесмените Атанас Бобоков и Николай Миховски, бившия шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов и на собственика на плевенската фирма "Феникс" Айгюн Еминов. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред горната инстанция. 

Десет души са обвинени за участие в престъпна група за незаконен внос и преработка на отпадъци, седем в престъпна група с користна цел с участието на длъжностни лица. За четирима спецпрокуратурата поиска от съда да им бъде наложен постоянен арест - Красимир Живков, Атанас Бобоков, Николай Миховски и Габриел Савов. Обвинението поиска домашен арест за Васил Богданов и Айгюн Еминов, но такава съдът наложи само на Богданов. 

По разследването са събрани 66 тома доказателства. Според съда може да се изведе обосновано предположение от данните по делото досега, че шестимата са извършили престъпленията, за които са обвинени. Опасност от укриване не е налице, но има опасност от извършване на ново престъпление. 

Заседанието на съда продължи над 8 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!