Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Славчев написал показания пред нотариус, в случай че "му се случи нещо"

ОFFNews 21 юли 2014 в 15:44 5854 10

Ангел Славчев
Ангел Славчев

Ангел Славчев, който гръмко напусна "България без цензура", е заверил пред нотариус писмените си показания за видяното в партията и ги е "дал на сигурно място".

Това разказа самият той в интервю за агенция "Фокус".

"Хубавото е, че успях преди да изляза и да говоря всички тези неща, да ги разпиша и да ги дам на сигурно място. Заверени са пред нотариус, така че не дай си Боже, ако нещо се случи с мен, поне истината да излезе наяве", казва Славчев.

Той споделя, че е притеснен за сигурността си, защото се изправя срещу "най-голямата организирана политическа и мафиотска структура в държавата".

Въпреки това бившият съратник на Николай Бареков и лице от февруарските протести заявява, че няма да се откаже от политиката. Засега той не споделя накъде ще се насочи, но казва, че времето за участие в предстоящите парламентарни избори е твърде малко, за да основава нова партия. "Аз имам движение, на което съм председател – „Граждански контрол“, което ще продължи да работи. Пратих писмо сега до всички лидери по места в страната да съберат хората си и да вземат решение дали да останат в ББЦ. Като се вземат тези официални решения, ще решим как ще продължаваме напред", посочва Славчев.

"Много дълго време мълчах, но изчаквах да събера достатъчно доказателства", коментира той относно напускането си.

"Приключих с г-н Бареков и с неговата диктаторска партия, тъй като идеята беше да не правим лидерска партия. Тя не стана лидерска, а стана диктаторска. Нямаше взети колективни решения; ту бяхме „Народна република“, ту бяхме монархия; ту издигахме Надежда Михайлова, ту царя. Това са неща, които просто не граничат с нормалните. Последният изблик – Стефан Софиянски да му стане съветник и член на партията – просто ми кажете как може с тези лица на прехода ти да твърдиш, че ще създаваш нов морал в политиката и ще правиш операция „Чисти ръце“?", пита Славчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews