Слънце грее, дъжд вали, синът на кмета Поли отново победи

Сричащият депутат отново е шампион по преференции, още четирима пренаредиха листата на ГЕРБ в Благоевградско

Светослав Метанов 03 октомври 2022 в 11:09 3949 1

Стефан Апостолов
Синът на кмета Поли надува свирката.

Синът на кмета на Симитли Апостол Апостолов - Поли отново ще е депутат от ГЕРБ.

Стефан Апостолов е бивш футболен съдия и редовен участник в законотворческия процес у нас в последните няколко парламента. Младежът от югозапада обикновено е далеч от светлината на медийното внимание, не се изказва, не участва в дискусии, но въпреки това при едно от редките си излизания на парламентарната трибуна направи огромно впечатление с това колко трудно чете текст на български език. Така Апостолов-младши се сдоби с прозвището "сричащия депутат".

Това че синът на кмета Поли чете трудно обаче никак не му пречи на избори да бъде истински електорален терминатор - боец от класа, любимец на всеки гербер в Симитли и околните села. И въпреки че ГЕРБ го слагат винаги последен в листата си и то на 122-о място, то народната любов неизменно праща Стефан в българското Народно събрание. Но както е писано: Матей 20:16-20 - "Така последните ще станат първи".

Младият Апостолов ще краси и новия парламент след като е получил цели 7357 лични преференции. Всъщност за пренареждане на листата са му трябвали далеч по-малко гласове - 2440. Но синът на Поли и Поли са играли на сигурно. И добре, че са го направили, защото в Благоевградската листа и други играчи са пробвали да минат със същия номер. Още цели четири човека в благоевградската листа на ГЕРБ са получили достатъчно преференции, за да пренаредят листата и да минат напред.

Костадин Томов Стойков е спечелил 4163 лични вота, Георги Иванов Георгиев - 3652,  Росица Николова Димитрова - 2646, а Александър Иванов Мацурев - 2621. Всички те обаче се нареждат зад водача на листата Росен Желязков и политическата звезда Стефан Апостолов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови