Скопие: Изборите в България утежняват двустранните ни отношения

OFFNews 31 януари 2023 в 21:35 1615 0

Буяр Османи

Снимка twitter.com/MFA_MKD

Буяр Османи

"Имаме искрени намерения да възстановим положителната тенденция на диалог и сътрудничество с България, установена през миналата година, въпреки че в краткосрочен план предстоящите избори там са утежняващо обстоятелство за развитието на двустранните отношения."

Това заяви във видеообръщение по време на конференцията "Година на нови възможности" македонският министър на външните работи Буяр Османи.

"Въпреки това оставаме ангажирани с успокояването на напрежението и деескалацията на нажежената атмосфера, изразена и в непропорционалните реакции на единичен случай, за изясняването на който държавата незабавно предприе всички необходими мерки. Важно е да не позволим провокативни тенденции от двете страни на границата да отвлекат процеса в посока, която не е в интерес и за двете страни”, каза Османи.

Той добави, че през тази година Северна Македония има изключителна възможност да се докаже като надежден партньор на международната общност чрез председателството на ОССЕ, Американско-Адриатическата харта, както и с Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови