СИНПИ ще бъде партньор на Сдружение Младежки компас

OFFNews 17 март 2023 в 14:45 1131 0

Калоян Паргов и Калоян Андров

Снимка Синпи

Калоян Паргов и Калоян Андров

Стратегическият институт за национални политики и идеи сключи споразумение за партньорство със Сдружение „Младежки компас“.

Документът бе подписан от председателите на СИНПИ – Калоян Паргов, и на „Младежки компас“ - Калоян Андров.

„Идеята е СИНПИ, с опита и експертизата си, да допринесе за повишаване на гражданската активност, личностното развитие и политическата грамотност на младите хора в България“, каза Паргов. 

По думите му на база на партньорството с тези младежи ще се осъществяват различни обучения, семинари и дискусии. Целта е да се повиши знанието на младите хора по теми като разликата между местна и национална власт и как гражданският сектор може да си взаимодейства с тях, както и каква е роля и влиянието на неправителствения сектор върху институциите и процеса на взимането на решения от управляващите.

С това споразумение Стратегическият институт за национални политики и идеи и Сдружение "Младежки компас" заявяват своята готовност да си партнират в осъществяването на различни общи проекти, както и с други партньори да осъществяват съвместна дейност за развитието на младите хора в България, съобщиха от СИНПИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови