СИНПИ прави форум за образованието в клуб Перото

OFFNews 01 декември 2023 в 10:08 484 0

Клуб Перото

Снимка Архив

Дискусионен форум „Образованието – ключ за решаването на демографските проблеми“, организиран от Стратегическия институт за национални политики и идеи, Камарата на преподавателите от висшето образование и Сдружение „Гражданска инициатива България 2050“, ще се проведе в понеделник в Литературен клуб „Перото“ в НДК, съобщиха от СИНПИ. 

Целта на форума е да се разгледа както влиянието на образованието върху демографските процеси у нас, така и отражението на демографската криза върху образователната ни система. 

Събитието ще бъде открито от д-р Калоян Паргов – председател на УС на СИНПИ, проф. д.н. Борислав Борисов – председател на УС на КПВО и г-н Валентин Съйков – председател на УС на ГИ България 2050. 

Встъпително слово ще направи г-н Красимир Вълчев – председател на Комисията по образованието и науката на НС. Поканен е и министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков. 

Доклади ще изнесат доц. д-р Красимира Славева – член на УС на Съюза на учените в България, проф. д.т.н. Маруся Любчева – член на УС на Черноморски институт и проф. д.н. Борислав Борисов, доц. д-р Алексей Пампоров от Института по философия и социология към БАН и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Спас Ташев – ръководител на Департамента по демография в Института за изследване на населението и човека към БАН и посланик Владимир Данчев – председател на УС на Българо-финландско дружество за приятелство.

В дискусионната част ще вземат участие представители на висшето и средното образование, на читалищното дело, на синдикатите, експерти в областта на науката, образованието и демографията, психолози, общественици и депутати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!