Симов: Помня как Костадинов висеше на 'Позитано' с горещи молби да бъде издигнат за кмет

На свой ред Костадинов обяви БСП за патерица на "Възраждане"

Ружа Райчева 28 юли 2022 в 11:38 13846 3

Александър Симов

Снимка БТА/Минко Чернев

Александър Симов

Спомням си как преди няколко години Костадин Костадинов висеше на "Позитано" с горещите молби да бъде издигнат за кмет на София, заяви депутатът от БСП Александър Симов в кулоарите на Народното събрание. 

На брифинг пред журналисти той обвини "Възраждане", че са патерица на ГЕРБ и са станали част от т.нар. "евроатлантическата коалиция" заедно с ГЕРБ и ДПС.

Симов заяви, че вчера "Възраждане" са подкрепили договора за ратификацията на стария договор за изтребители F-16. Истината е, че вчера НС прие ратификацията със 164 гласа "за", 22 "против" ("Възраждане" и БСП), 1 "въздържал се" ("Възраждане"). Така без да има дебат по темата депутатите промениха договора за първите осем F-16. 

Симов раздаде на журналистите разпечатка на част от вчерашните гласувания по ратификацията. Според документа "Възраждане" действително са гласували "за" само за наименованието на чл. 1 и 2, заключителната разпоредба и отпадането на първи параграф. В другите случаи депутатите от "Възраждане" са гласували или против, или са се въздържали. 

"Тези, които направиха политическа кариера, говорейки срещу НАТО, станаха част от тази евроатлантическа коалиция. Показаха, че са партия на интереса, на лидерското его и на личните интереси", каза Александър Симов. 

По думите му "от ГЕРБ вадят "Възраждане" от чекмеджето", когато не им стигат гласове.

На брифинг в НС лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отговори на Симов като обяви, че БСП са патерица на "Възраждане" и определи думите на депутата като свободно съчинение.

Костадинов изясни, че от партията му са подкрепили предложението на председателя на парламентарната комисия по отбрана Атанас Зафиров (БСП) да не се дава възможност на министъра на отбраната, без решение на парламента, да променя параметри от договора за F-16.

"Няма смисъл да коментираме безсилието и отчаянието на нашата патерица. БСП имат сериозен проблем, защото най-вероятно няма да влязат в следващия парламент", каза Костадин Костадинов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

3

офф бее

28.07 2022 в 17:59

В един идеален свят копейкин и симката отиват зедно на разходка покрай най-красивия и висок водопад за де се уточнят нещо... Подхлъзват се, падат, а в същия момент огромно парче скала се откъсва и пада върху тях. Никой никога повече не чува за тях. Митрофана реве, разжалвана от путлер и изпратена да бели картофи и реже лук на източния фронт...

925

2

Коментатор

28.07 2022 в 14:52

Нормално, сребролюбието е основната черта на варненския тарикат. Иначе за заблуда на ЕГНтата се кълне, че щял да се откаже от партийната субсидия. Наясно е, че кметското кресло си е далавера. Но те сега от северна Азия добре му пълнят гушата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!