Симов: Елена Йончева е с повдигнати обвинения, защото искат да й запушат устата

OFFNews 19 март 2019 в 09:54 2298 2

БСП избра великолепен водач на листата си. Елена Йончева е символ на нещо ново, на енергията за борба с корупцията. За това и хората я харесват и подкрепят.

Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Александър Симов по бТВ. На въпрос за повдигнатите обвинения към нея от страна прокуратурата, той отговори: "Елена е с повдигнати обвинения, защото се опитват да й запушат устата. Шайката, както нейни членове я определят, която управлява сега България не може да понесе нейните разкрития". 

По думите му с Елена Йончева БСП има сериозни шансове да спечели евроизборите и затова не трябва да се позволява заради отделни личности партията да изглежда разединена. "БСП е консолидирана. Резултатът от изборите неприятно ще изненада всички които сега твърдят, че не е", категоричен бе той.

Александър Симов коментира, че предложението на Станишев Националният съвет да избере и двамата с Елена Йончева едновременно, не е било прието добре от голяма част от членовете му. Според него причината е, че може би е било тълкувано не като предложение, с което да се постигне обединение на партията, а по-скоро като предложение за сделка. "Само след няколко седмици ще се проведе отново заседание на Националния съвет на партията, на което ще бъдат избрани и останалите в листата на левицата", допълни той. 

Симов отхвърли твърденията, че изборът в неделя не е бил честен. "Това е реалният избор на Националния съвет на БСП и резултатите са достатъчно красноречиви. Сблъскаха се две политически тенденции и едната победи, няма нищо по-нормално. Реалната демокрация работи при нас, има реален процес по избор", каза още той.

Александър Симов подчерта, че твърденията за настроения в БСП срещу ПЕС не са истина: "Това, че не сме съгласни с конкретни политики на ПЕС и заявяваме твърдо своите позиции, не означава нищо подобно. Означава само, че ние не сме ГЕРБ и не приемаме всичко, което ни се спусне, както правят те с ЕНП", заключи Александър Симов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11915

2

stob

19.03 2019 в 11:43

Александър Симов- "нашето момче"(както се изрази преди време Митьо Гестапото за него) едно от най тъпото "Острие на БСП",който беше написал едно материалче-"20 причини поради които обичам САЩ"обърна палачинката , и сега продължава да трови ефира в България като "фактор" в телевизията на БСП!То бива,бива гьонсуратлък,но този млад социалистически кадър надмина всички граници! Отрича неистово всички обективни събития и така "работи за Визията"на страдащата от остра шизофрения столетница!Само така Саше,колкото повече се "изявяваш толкова повече отблъскваш нормалните хора в България!

12001

1

Севтопол

19.03 2019 в 10:59

Ти сериозен ли си бе, Симов? На тебе може ли да ти бъде запушена устата с едни повдигнати обвинения? Те фашистите не успяха да направят това с Георги Димитров през 33-та и то в затвора бе, Симов. То бива бива манипулации, ама вие вече се оливате. Верно,че комунисти без класов враг, партизански ореол и без конспирация не могат да живеят, обаче от време на време се оглеждайте в кой век живеем, да не ставате за смях.