Симеонов праща Йончева на прокурор - насочвала бежанците откъде да минават

OFFNews 08 юни 2017 в 14:22 6547 7

Симеонов праща Йончева на прокурор - насочвала бежанците откъде да минават

Елена Йончева отива на прокурор. Депутатката от БСП насочва бежанския поток, застрашавайки националната сигурност - позор! 

Това написа в профила си в Туитър вицепремиерът по икономическата и демографска политика. Симеонов е пратил сигнал до главния прокурор заради твърденията на Йончева, че оградата на границата лесно може да бъде преодоляна. 

Още в сряда, отново чрез профила си в Туитър, Симеонов предупреди, че ще "подкара" "някои хора". 

Май и утре ще има изненади за някои хора... Напоследък съм ги подкарал през ден - да имат време за почивка, написа той.

Изявлението, с което Йончева е застрашила националната сигурност, са твърденията ѝ за това, че 21 км от участъка на оградата по българо-турската граница в Хасковска област от гранична пирамида 280 до гранична пирамида 320, или от река Тунджа до река Марица, е едноредова.

„Оградата е била платена за двуредова, била е проектирана за такава и е издадено разрешително за строеж за двуредова ограда“, каза тя. Елена Йончева поясни, че парите са усвоени за двуредова ограда от фирмата, която я строи. „Не мога да давам присъди, затова има прокуратура. Има съмнения за тежка корупционна схема. Има съмнения за търговия с националната сигурност. Нека съответните институции проверят дали има основания за такива тежки съмнения“, поясни тогава Йончева. 

В същото време, по-рано днес бившият вътрешен министър и настоящ шеф на вътрешната комисия Цветан Цветанов, даде още по-подробно описание на оградата. По думите му всички 274 км от границата с Турция са с ограда. Височината на първия ред от двуредовото съоръжение е високо 3 метра. Вторият ред, който е на 1,5 метра отстояние, е висок 2,5 метра. Едноредовата ограда пък е висока 3.5 метра.

Цветанов призна, че ако някой среже оградата, никой няма да разбере и индиректно потвърди, че е имало инциденти с неработещи камери на границата.

В същото време от прокуратурата обявиха, че ДАНС започва проверка за корупция при строежа на оградата и за това, че фирми, близки до Обединените патриоти са прибирали парите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

09.06 2017 в 07:40

Специалисте по сигурността - искаш ли да ти пратя справочник за сержанта от инженерните войски?
Измислилите тая ограда, строилите я, и хвалещите я - всичките сте за разстрел. Надежда Михайлова - отделно за набиване на кол, ама това са тънкости.
Тя НЕ, и НЕ МОЖЕ да работи, по принцип. Казвам го като кашик, и с любопитство чакам нещо напреки.

10571

5

Hissarion

08.06 2017 в 16:23

Далавери Симеонов - вицепремиер. Позор!

42249

3

Denis Rizanov

08.06 2017 в 14:57

О-градата не е Китайска стена. С една проста стълбичка за 10лв спокойно я минаваш. Няма ток, няма мини... няма работещи камери или жива охрана... Който не е поискал той не е минал през нея.

А едно време за тая граница долу какви легенди се носеха. На картата граничната черта се представяла с "тире-точка-тире-точка" защото там стояли "граничар - куче - граничар - куче". Абе.

12761

2

cepcem

08.06 2017 в 14:44

Последно, бежанския поток към едноредова ограда ли го насочват или към двуредова?
Щото ако е двуредова, не би трябвало Валерката да се притеснява.

42249

1

Denis Rizanov

08.06 2017 в 14:43

В сравнение с този ВИЦИПРЕМИЕР, дебелото делянче с неговото: "Гус(ин Цветанов, обърнете се , обърнете се... не се праве!" от трибуната на НС изглежда като лауреат на нобелова награда по литература.
Обаче чудно защо платените нпо-шки не "протестуират" и не се мяткат по паветата всяка вечер по звуците на тъпана?
Ало, шорошорастите, далавери балевски ви допада, така ли да разбирам?
:)